Hagyjuk már békén egymást

Igazából csak békén kellene hagynunk egymást. Nem megmondani, hogy szerintem mi és hogyan lenne jó, hogy szerintem te milyen vagy, és szerinted én milyen, hogy szerintünk ő miért nem másmilyen. Nem megmondanom, hogy mit kellene tenned, nem megmondanod, hogy mit kellene éreznem, nem tenni úgy, mintha mindegy lenne, kinek is az élete. 

Az működik, hogy nézd, én így csinálom, nekem ez vált be. Nézd, ez nem vezetett sehová. Nézd, mikor így próbáltam, nem ment. Amikor meg így, akkor beindult. Ezt csináltam, és ez lett az eredménye. Ezt mondtam, ezt mondták rá. Ezt elhallgattam, nem kár érte, ezt elküldtem, már megbántam. 

Működik az is, hogy azt mondod, féltelek, mert. Aggódom, hogy. Bánt, ha neked fáj. Máshogy tapasztaltam, mint te. Ez is lehet egy nézőpont. Elgondolkodom a tiéden. Próbállak megérteni, magyarázd tovább. Szeretnélek érteni. 

Az is megy, ha megkérdezem, hogyan segíthetek. Hogy mire vágysz. Mi esne most jól. Akarod-e, hogy segítsek. Hogy mitől félsz. Hogy honnan menekülsz, hogy keressek-e veled búvóhelyet. Álljak-e őrt a rejtekednél. Kit engedjek be, kit fordítsak vissza. Állítsalak-e meg, ha valamerre indulsz, vagy küldjelek bátran. 

Jólesik, ha kimondod, hogy félsz beleképzelni magad a helyzetembe. Jólesik, ha bevallod, hasonló helyzetben túl bátor voltál vagy épp túl gyáva. Ha kimondod, hogy tanácstalan vagy, hogy nem tudod, hogyan támogathatnál. Hogy hiszel nekem és bennem is.  

Ha elmondod, hogy látod a harcaimat, de nem lépnél az én csatateremre. Én sem a tiédre. Ha elmondod, hogy irigyled a győzelmemet, de a háborúmat nem, és én sem a tiédet. Ha elárulod, hogy neked melyik stratégia jött be, és hogy nekem melyik nem.

Ha nemcsak látsz, hanem tisztelsz is. Ha nemcsak beszélsz, hanem figyelsz is. Ha nem hibáztatsz, hanem kérdezel. Ha nem megalázol, hanem támogatsz.

És ha megkérlek, békén hagysz.

Legutóbbi bejegyzések

Oviból család

Most lehet elrontani

Hogy létezel

Egy óvónő lánya voltam

Jó is lenne

Összes írás

Copyright 2022, Anett Kőváry