Kőváry Anett

Kőváry Anett

Kőváry Anett vagyok.

Hosszú éveken át, megszámlálhatatlanszor hangzott el tőlem a fenti mondat mindenféle rádiók hírösszefoglalója előtt. Gyerekkori álmom volt, hogy tévézzek, híradózzak, ez végül nem adatott meg nekem, helyette másfajta szereplés felé terelt az élet. 18 éves koromban kezdtem újságírással foglalkozni, akkor még hittem, hogy nagyot alkotó oknyomozó lesz belőlem – nem lett. Sokáig dolgoztam hírszerkesztőként, a legmeghatározóbb éveimet a Morning Show mikrofonjánál töltöttem húszas éveim végén, mígnem egy váratlan kirúgással hatalmasat fordult az életem.

2013-ban köszönték meg a munkámat az akkori legnépszerűbb rádió, a Class FM vezetőségénél. Kilenchetes terhesen lettem munkanélküli, akkor még nem is setjve, micsoda utazás vár rám.

Előbb csak szó szerint: nagy szerelmemnek, az autósportnak köszönhetően – főként önerőből és önszorgalomból – bejárhattam a világot: Németországtól kezdve Belgiumon át, Portugália, Hollandia és más csodálatos országok egy-egy szeletét ismerhettem meg, de a legnagyobb hatással Ázsia volt rám. Kína, Japán, Makaó, Malajzia mindig hozott egy-egy felismerést, akkor is, ha csak a reptér-szállás-versenypálya háromszögben mozogtam.

Szülés utáni depresszió, a kirúgásom miatti gyász, édesanyám rákja, szakítások, útkeresés, és rengeteg elengedés, tíz évnyi önismereti munka és tapasztalás vezetett el odáig, hogy negyvenéves koromra segítővé váltam.
Az újságírás írás formájában továbbra is megmaradt az életemben, de most már csak arról, akkor és úgy írok, amiről, amikor és ahogyan szeretnék, a szereplés pedig a jógaszőnyegemre korlátozódott, de ezt egyáltalán nem bánom.

A jóga segítségével egyedi módszert dolgoztam ki a gyász és az elengedés
támogatására, mert tapasztalatból tudom, milyen nehezen tudunk együtt létezni a változással.

Copyright 2022, Anett Kőváry