Tiszta mozgás

Tiszta mozgás

Megtalálni azt az embert, akivel együtt lehet szenvedélyesen, de alázattal alkotni és adni az egyik legnagyobb csoda az életben. Kedvesemmel, Dredán Szilárddal nekünk ez megadatott, úgyhogy szeretnénk is visszaadni ezekből a fantasztikus energiákból, méghozzá használható, gyakorlati tudás formájában.

Mindketten odavagyunk a mozgásért, lenyűgözőnek találjuk és rajongjuk az emberi test univerzális egységét és egyedülálló csodáját, és küldetésünknek érezzük, hogy minél többeket biztassunk a teste szeretetére, védelmére. Ezért találtuk ki a Mozogj máshogy! mozgásműhelyet, melyben a jóga és a funkcionális mozgásminták kombinálásával segítünk kapcsolódni a testeddel, hogy aztán megtanuld megteremteni és meg is tartani annak egészségét.

Különböző tematikájú csoportos programjaink mellett egyéni, páros és kiscsoportos foglalkozásra is van lehetőség, személyre szabott, egyéni csomag kidolgozásáért keress minket bátran.

Kik vagyunk?

Anett: 2017-ben szereztem meg a vinyasa flow jógaoktatói végzettségemet, nem sokkal később pedig el is kezdtem a rendszeres tanítást. Az ászanák megismertetése, gyakorlása és javítása mellett nagy hangsúlyt fektetek a légzőgyakorlatok, a meditáció és a jógafilozófia megismertetésére. Célom, hogy minél többekhez eljusson és meg is érkezzen a jóga tanítása, hogy így szintet vagy szinteket lépve magasabb minőségben folytathassa a jógi az életét. Saját életemből tudom, hogy a jóga segítségével a legmegoldhatatlanabbnak tűnő nehézségekből is van kiút, és elmélyedve az elméleti tanokban egy igazán nyugodt, kiegyensúlyozott életminőség teremthető meg. Szenvedtem depresszióban, küzdöttem gyásszal, kemény és kimerítő élethelyzetek tettek próbára, de a jóga mindig segített megtalálni a legbölcsebb utat.

Szilárd: funkcionális edző a hivatalos képesítésem, de egy laikusok számára furcsának tűnő eszköz, a kettlebell az, ami néhány éve megfogott és azóta nem ereszt. Sokféle mozgásformát kipróbáltam és hosszabb-rövidebb ideig gyakoroltam is, ezek közül a crossfit áll hozzám legközelebb. Néhány éve jelentős túlsúllyal kezdtem neki a rendszeres mozgásnak, így a saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy milyen életmódot váltani. Jó. Csoportos és privát órákon maximálisan személyre szabott terv és menetrend alapján dolgozom.

Mi az a tiszta mozgás?

Közös célunk, hogy megértessük az emberekkel, hogy mozgás nélkül nincs élet, és hogy a mozgás célja nem valamiféle - súlyban, időben vagy látványban mérhető - teljesítmény, hanem a mozgás maga, és az egészség elérése és megőrzése. Nem akarunk senkivel izmokat növesztetni, szálkásíttatni, azt szeretnénk, hogy aki hozzánk fordul, az megszeresse a mozgást és a saját testét is. Mindehhez csak tiszta elszántságot, tiszta étkezést és tiszta kitartást kérünk. Így lesz tiszta a mozgás.

Copyright 2022, Anett Kőváry