Így lehetsz anyaként is stílusos


Anyaként hajlamosak vagyunk a meglévőknél is több terhet pakolni magunkra, például azzal, hogy azt gondoljuk, minden körülmények között csinosnak kell lennünk, de ha meg egy picit is foglalkozunk magunkkal, akkor azzal a gyerektől vesszük el az időt. Nos, mindkettő hatalmas vakvágány! Az utóbbival kezdve: ha mi magunk jobban érezzük magunkat, azt a gyerek is megérzi, tehát többszörös energiabefektetésről van szó. Más részről viszont: semmit sem kell! Nincs kényszer, felmentünk alóla! Értjük, és tudjuk, hogy a végletekig ki vagy facsarva, nemhogy még azon gondolkozz, hogy miben lennél még csinosabb és ragyogóbb? 
Azt is tudjuk, hogy mindemellett jó érzés lenne, ha jobban éreznéd magad a bőrödben. Ha picit visszakapnál a női csillogásból. Ha egy kicsit töltődhetnél. Ehhez ad most tippeket a YURKOV alapítója és tulajdonosa, Kovács Orsi.

Hidd el, a legtöbb anya éppen ugyanezt éli át, mint te, szóval nem vagy egyedül. A fáradtság, az egyhangú mindennapok okozta lehangoltság sokszor oda vezet, hogy már nem marad energiád, amit arra fordíts, hogy csinos is legyél. Ráadásul a tested is megváltozott, az énképed más a fejedben, mint amit a kirakatüvegben felsejlő sziluetted mutat. Talán még nem sikerült leadni a terhesség alatt felszedett kilókat, nem fér bele az idődbe a gyakori hajmosás, és még sorolhatnánk. Talán még az is eszedbe jut, hogy minek vennél fel mindig tiszta pólót, ha pár percen belül úgyis lebukja a babád, vagy ráborul valami.

Érdemes viszont egy kis energiát fektetni a dologba, mert amikor rosszul érezzük magunkat a bőrünkben, akkor a kedvünk is rossz, és fordítva: ha tetszünk magunknak, teljesen megváltozik az auránk is. Az anyaság nem működik nőiesség nélkül! Ha szeretnél kicsit türelmesebb lenni, kicsit békésebb és jókedvűbb, nagyon jó hírünk van: a ruhákon és a megjelenésen keresztül is tudsz segíteni magadon, mintha csak terápiára járnál! Többbezer ügyfelünkkel a hátunk mögött, segítségül hívva számtalan, a tárgyban készült kutatást, egyértelműáen kijelentkethetjüjk, hogy a ruhák, a megjelenésünk nagymértékben tud tud alakítani a kedvünkön, az pedig a környezetünkre is egyértelmű hatással lesz. 

Kismamaként és kisgyermekes anyakánt 2 dologra érdemes odafigyelni:

  1. Ne a magazinok címoldalain, valamint az Instán szereplő anyák tündöklő fotóihoz mérd magad! Te most egyedül viszed a hátadon a napok gondjait, nem ugrál körülötted fodrászok és sminkesek hada, akik minden hajszálat beigazítanak rajtad.
  2. A másik, hogy ne engedj a csábításnak: ne hagyd el magad! Igaz, hogy ez egy nehéz és sok esetben magányos időszak, amikor se kipihent nem vagy, se önbizalmad teljében nem ragyogsz, de hidd el, ez is el fog múlni. Ha úgy döntesz, belevágsz, akkor már napi néhány perc befektetéssel olyan eredményt érhetsz el a külsődben, amit szívesen látsz a tükörbe nézve.

Mit tudsz tenni? Kezdj valami aprósággal: ha ki tudsz szakítani pár percet egy forró zuhanyra, egy finom kávéra, egy frissítő arckrémre, máris máshogy fogod érezni magad. 
A kapszulagardrób a legjobb barátod! A kevés szabadidővel rendelkező kismamák legjobb barátja a kapszulagardrób, amelyben minden ruha és minden kiegészítő keresztbe-kasul passzol egymáshoz. Valamennyi darabját úgy válogattad össze, hogy csak gyorsan belebújsz, felkapod hozzá a másik darabot, és már csinos is vagy. Az alkatod, a színtípusod és az életmódod alapján gyűjtheted bele a ruhákat és a kiegészítőket, hogy amikor kellenek, de nincs időd hosszasan válogatni, elég legyen csak benyúlnod a szekrénybe.

Elég a csizmát átvenni, máris változik a teljes szett hangulata

Akár azt tervezed, hogy kilépsz a lakásból és emberek közé mész, akár egyedül élsz, akár a férjedet várod haza, néhány percet csípj le magadnak, amikor a baba elfoglalja magát egy pihenőszékben vagy egy csörgőt rázogatva, és tudsz egyet simítani az aznapi külsődön. Hidd el, ha ezt némi trükkel beépíted a mindennapjaidba, jobban fogod érezni magad, magabiztosabb leszel, és ez a gyermeked javára is válik. Ha most még nincs kapszulagardróbod, ne ess kétségbe, mi például tudunk abban segíteni neked, hogy 1-2 óra alatt gyorsan átnézzük a ruhatárad, aztán egy következő alkalommal szintén 1-2 óra alatt újratöltjük a szekrényed kényelmes, de csinos darabokkal. 4 óra egy stílusszakértővel és hosszú hónapokon keresztül nem kell többé azon gondolkoznod, mit mivel párosíts!

Leggings, csipketop, kardigán, csizma – csak egy feltűnőbb rúzs kell hozzá, máris ünnepi a megjelenés

Tuti darabok kismamáknak. Az egyik jól bevált tipp, hogy tarts a ruhatáradban nagyon kényelmes, de csinos darabokat:

  • leggings nadrágot, vagány és csinos tunikával
  • szoknyákat, kényelmes, de csinos felsőkkel (télen vastag harisnyával)
  • és a tuti tipp: nem feszülős, de nem is rettenetesen bő, éppen a test vonalát követő kényelmes ruhákkal.

Ezek kényelmesek, otthonra, játszótérre is alkalmasak, de csinosak is. Ráadásul egy percen belül felkaphatók. És persze ott vannak a kiegészítők is, amelyekkel minden nap új és újabb outfit-et varázsolhatsz magadnak. Egy nagy sál, egy selyemkendő, a különböző fülbevalók, kardigánok, blézerek gyorsan felkaphatóak, ha elindulsz otthonról, és azt a látszatot keltik, hogy volt időd magadra, megtervezni az aznapi külsődet, holott lehet, hogy ennek a fele sem igaz. 

Játszóterezni is lehet stílusosan, ahogyan ez az összeállítás is bizonyítja!


Mondanunk sem kell, hogy sokat dob az összhatáson a smink és a friss haj, és persze a frizurádat is többféle módon viselheted. Egy laza, nappali smink nem több, mint 5 perc, mégis hatalmasat tud dobni a komfortérzetünkön. A lófarok pedig a fejed teteje és a tarkód között vándorolhat, és ha van pár perced, időnként be is fonhatod. A konty is gyerekbarát, nem tud belecsimpaszkodni a baba kicsi, mindent ösztönösen markoló keze, és eleganciát sugároz neked. 

Ezek is mind alapdarabok

Hogyan alakítsd ki kapszulagardróbodat? Úgy érzed, minimális időd van magaddal foglalkozni, de szeretnél újra a régi fényedben pompázni? Hiteles, türelmes, békés Édesanya? Egy vonzó nő maradni a párod szemében? Segítünk neked, házhoz megyünk: https://yurkov.hu/gardrobrendezes/ aztán elviszünk vásárolni: https://yurkov.hu/kozos-vasarlas/

Legutóbbi bejegyzések

Oviból család

Most lehet elrontani

Hogy létezel

Egy óvónő lánya voltam

Jó is lenne

Összes írás

Copyright 2022, Anett Kőváry