Mit árul el gyermeked személyiségéről a csillagjegye?

Lehet nevetni az asztrológián, lehet hinni benne és lehet követni is, az viszont vitathatatlan, hogy több ezer éves – ha nem is elismert – tudományról van szó, ami többé vagy kevésbé mindenkit megérint. Ha csak annyira, hogy tudja valaki, mi a csillagjegye, az már jelent valamilyen szintű kapcsolódást. Vannak viszont, akik kifejezetten szeretnek erről olvasgatni, nekik készítette el Tóth Brigitta karma asztrológus a különböző csillagjegyben született gyerekek elemzését. Természetesen ez nem egy sablon, amit minden nyilas vagy halak jegyű gyerekre rá lehet húzni, de lehetnek olyan jellemző személyiségjegyek, amik visszatérően fel-felbukkannak az adott jegyben született gyerekeknél. Mi magunk pedig könnyen ellenőrizhetjük, hogy gyermekként mennyire volt igaz ránk mindaz, ami itt áll.

Kos
A faltörő
A kos gyermek gyors, akaratos, harcias és kreatív. Hangos sírásáról, toporzékolásáról már messziről fel lehet ismerni. Hirtelen cselekszik, sokszor meggondolatlan, egyáltalán nem érdekli a szülői utasítás. Tágas határokra, ugyanakkor szilárd korlátokra van szüksége, hogy a megfelelő keretek között vezethesse le energiáit. Kiabálással, testi fenyítéssel lehetetlen nevelni, ugyanis ettől erőszakosabbá, hisztérikusabbá válik és még nagyobb patáliát csap. Hirtelen, lobbanékony természet, aki nem hajlandó órákat görnyedni a leckéje vagy a játékai fölött, ugyanakkor rendkívül bátor kisgyerek, aki félelmet nem ismerve védi meg azokat, akiket szeret. Szülőként a legjobb, amit tehetsz, az az, ha már korán megkedvelteted vele az aktív sportokat. A mozgásnak köszönhetően ugyanis levezeti felesleges energiáit, így könnyebb kezelni őt a négy fal között.

Bika
A ragaszkodó
Bűbájos, aranyos, lassú gyermek, aki játékaihoz nagyon ragaszkodik és már kisgyermekként szereti a hasát. Imád utazni, nem okoz gondot neki a többórás autós zötykölődés. Békés természetű, de ha rossz napja van, hajlamos kitörni, törni-zúzni, rombolni, akár egy bika. Nagy az igazságérzete és igen fogékony. Nem szeret egyedül lenni, az átlagnál nagyobb a szeretetéhsége és igényli a testi kontaktust. Fontos számára a szülői simogatás, mert ezzel oldani lehet a félelmeit. Vigyázz, hogy ne okozz csalódást neki, ugyanis ha azt érzi, hogy nem kap elég törődést, akkor mélységesen kiábrándul, és egész életében emlegetni fogja azt a napot, amikor nem kapta meg tőled a figyelmet. A bika gyermek igényli a kényeztetést, a nyugalmat, csöndet, a természetet, nagyon szeret a szabadban játszani. Az iskolában nehézkesen, lassan, de alaposan tanul. Az egyik legnagyobb feladat szülőként, hogy megtanítsd őt az elengedésre és a változásra.

Ikrek
A fürge
Az ikrek gyermek elképesztően mozgékony, szüntelenül jár a keze, a lába és persze a szája is. Cserfes, kíváncsi, sokat kérdez, a kapott választ meg is jegyzi. Nagy a tudásvágya, szeret tanulni, viszont a mindentudás vágya miatt tájékozottsága felszínes. Mindenből kapni akar egy kicsit, ezért idősebb korában hajlamos a szétforgácsolódásra. Biztos, hogy már az óvodában neki van a legtöbb barátja. Hamar megtanul olvasni, ha mégsem, akkor az egyik kedvenc játéka az, hogy egy újsággal a kezében úgy tesz, mintha olvasna. Érdemes odafigyelned arra, hogy mit adsz a kezébe, ugyanis válogatás nélkül mindenbe belekóstol, és az elolvasott dolgok hatással vannak a lelki fejlődésére. Imádja a mesekönyveket, oldani lehet velük a félelmeit. Hajlamos a kapkodásra, a csapongásra, a felületességre és a füllentésre is. Sokszor szemtelen, de többnyire igaza van, ezért szülőként az a feladatod, hogy megtanítsd őt a diplomatikus kommunikációra.

Rák
A gondoskodó
A rák gyermek ragaszkodó, anyáskodó, rendkívül érzékeny testileg és szellemileg egyaránt. Ő a Borsószem Királykisasszony. Nagyon hamar megérzi, ha becsapják, illetve ha szülei feszültek: a felnőttek problémáját sajátjának tekinti. Intuitív, többet lát és érez a világból, mint az átlag gyerekek. Önbizalomhiánya miatt fontos neki a dicséret, ezzel lehet motiválni. Barátaihoz nagyon kötődik, velük és a háziállatokkal is rendkívül gondoskodó, anyáskodó, néha már fojtogatóan tud szeretni. Imád gyűjtögetni, de nem csak kacatokat. Gyermekkorában biztos, hogy neki van a legnagyobb baba vagy autó gyűjteménye. Játékait óvja, félti, vigyáz rájuk. Lelkesen vág bele új feladatokba, azonban hajlamos megtorpanni az első akadálynál és csügged, ahelyett, hogy újból megpróbálná. Szülőként az a feladatod, hogy megmutasd neki, hogyan bízzon önmagában és a képességeiben.

Oroszlán
Az uralkodó
Az oroszlán gyermek biztos, hogy a ház ura vagy úrnője lesz. Elvárja, hogy szülei kiszolgálják és mindig megkapja azt, amire vágyik, de követelőzéseinek nem szabad eleget tenni. Nagy a mozgás-, a játék- és a szeretetigénye, valamint elképesztően kreatív. Nem lehet ordibálással nevelni, mert attól még hangosabban tombol. Dühkitöréseit leginkább a hiúságán keresztül lehet visszafogni. Ő az, aki elé nyugodtan oda lehet tenni a tükröt hiszti közben, ugyanis szereti szépnek látni magát, ezért szinte biztos, hogy abbahagyja a fékevesztett üvöltést. Meg kell szabni neki a határokat és meg kell tanítani arra, hogy csak arra legyen büszke, amit valóban meg is csinált, mert hajlamos túlértékelni magát. Az oroszlán gyermek testvéreivel is szereti éreztetni tekintélyét, középpontban akar lenni, épp ezért nehezen viseli, ha nem ő az elsőszülött gyermek. Szülőként a legjobb, amit tehetsz, ha kreatív oldalát erősíted, jóságra és az emberek szeretetére, tiszteletére neveled.

Szűz
A kritikus
A szűz gyermek szorgalmas, gyakorlatias, precíz csemete, aki rengeteget kérdez, mindenre kíváncsi és szeret analizálni. Kritikai érzéke már egészen kicsiként fejlett: elképesztő tehetséggel képes szembesíteni a hibáiddal anélkül, hogy átgázolna rajtad. Amint megtanul olvasni, mindent tudni akar, ezért vigyázni kell arra, hogy milyen könyvek kerülnek a kezébe. Érzékeny gyermek, fizikailag és lelkileg is, sokkal védtelenebb, mint az átlag, ezért immunrendszere kiemelt figyelmet igényel. Szorongó lélek, akinek sok beszélgetésre és testi közelségre van szüksége, ettől nyugszik meg. Szülőként fontos, hogy megtanítsd arra, hogy beszédében a lényegre térjen, ne legyen terjengős, valamint tanuljon meg csendben maradni. Később ugyanis hajlamos lehet mindenbe beleütni az orrát, valamint állandóan a hibát keresi.

Mérleg
A konfliktuskerülő
Babaarcú, angyali, bűbájos gyermek, aki befolyásolható, ezért már gyermekkorában sem mindegy, hogy kikkel barátkozik. Nagyon jó a művészi érzéke, tehetségét szívesen bontakoztatja ki magánórákon. Nem szeret konfrontálódni, mindenkivel igyekszik fenntartani a békét, ezért előfordulhat, hogy közösségben uralkodnak rajta erősebb társai. Nehezen dönt, képtelen állást foglalni. Az iskolában mindenkivel jóban akar lenni, mert azt hiszi, csak így szerethető. Nem túl szorgalmas, nem is következetes, de természetes bájával mindenkit lenyűgöz. Ő az a gyermek, akinek biztos, hogy vasárnap este 8 órakor jut eszébe, hogy nem csinálta meg a leckéjét. Fontos azonban, hogy szülőként csak akkor büntesd, ha nem mond igazat, ugyanis hajlamos arra, hogy megszépítse a valóságot. Emellett tanítsd meg arra, hogyan kell vállalni a felelősséget és kiállni a saját elképzelései, ötletei mellett.

Skorpió
A makacs
A skorpió gyermek nem könnyű eset, erős akarata miatt. Csökönyössége miatt erőszakkal csak látszat eredményeket lehet elérni nála, ami általában kamaszkorban üt vissza. Nagy a szeretetéhsége, érzelmeken keresztül lehet irányítani. Nevelésénél fontos a következetesség, szüksége van az egyértelműen lefektetett szabályokra. Szívós, jól tűri a fájdalmat, nem fogja elsírni magát csak azért, mert lett egy kis seb a térdén. Koraérett gyermek, nagyon okos, kíváncsi. Komoly dolgok foglalkoztatják, mint például az ember létezésének kérdései. Szeret kutatni, keresni, rejtvényeket megoldani, boncolgatni, leginkább a játékait, csak azért, hogy megnézze, mi van a belsejükben. Ő az, akinek nyugodtan vehetsz feladványos játékokat, mert értékelni fogja azokat. Ha nem kap elég figyelmet, féltékennyé válhat. Ha megbántják, már gyermekként bosszút áll. Korai a szexualitása, ezért szülőként a legjobb, amit tehetsz, ha nem kezeled tabuként előtte ezt a témát.

Nyilas
A lelkes
A nyilas gyermek jószívű, nyitott, optimista, aki állandó résztvevője a lelki hullámvasútnak. Szélsőséges érzelmi hullámzásai vannak, az egyik pillanatban még a fellegekben jár, a másikban pedig már hisztérikusan tombol. Szereti az ünnepnapokat, főleg azokat, amelyeken őt ünneplik. Állatbarát gyermek, ő az aki iskolából hazafelé menet hajlamos összegyűjteni a környék összes kóbor állatát, hogy otthon gondoskodjon róluk. Szeret a közösségért dolgozni, ugyanakkor lázadó, hangadó természet, aki szívesen van a középpontban. Érdekli a történelem és már gyermekként filozofál. Szüksége van a mozgásra, jó sportoló válhat belőle. Nagyon közlékeny, időnként túlzott mértékben is, nehezen bír hallgatni, a semmiről is beszél. Barátaival sokszor gőgös, felfuvalkodott. Szülőként fontos, hogy megtanítsd az alaposságra, a tartalmas beszédre, hogy ne legyen beképzelt valamint ne utánozzon másokat.

Bak
A koravén
A bak gyermek nagyon alulértékeli magát, ezért már kicsi korától erősíteni kell az önbizalmát. Nagyon komoly, a korosztályánál érettebb, emiatt könnyen válhat magányossá, de ez nem viseli meg, szeret egyedül lenni. Ennek ellenére oda kell figyelni rá, mert bár látszólag jól megvan érzelmek nélkül, valójában nagyon is szüksége van a meleg szeretetre. Általában csendes, szerény és ami érdekli, abban nagyon szorgalmas. Már kiskorában megbízható, mindenben lehet rá számítani, teljesíti kötelezettségeit. Nehézkesen, lassan, de alaposan tanul. Gyerekként beteges lehet, erősíteni kell az immunrendszerét, ezt azonban felnőttkorára általában kinövi. A bak gyermek az átlagnál hajlamosabb a gerincferdülésre. Szülőként fontos, hogy megtanítsd a könnyedségre, a lazításra, a játék élvezetére valamint a nyitottságra.

Vízöntő
A különc
A vízöntő gyermek roppantul kreatív, különc teremtés, egyáltalán nem átlagos, valamiben egész biztosan kitűnik a tömegből. Sokat kell foglalkozni vele, különben ő foglalja le magát és abból gond lehet. Nincs könnyű dolga a vízöntő gyerek szüleinek, mert a gyermek kíváncsisága tényleg ön- és közveszélyes lehet. Már egészen kicsi korában mély a szabadságérzete, a függetlenség iránti vágya, mindent egyedül akar csinálni, ezért különleges figyelmet igényel. Nehezen viseli a szabályokat, tabukat. Kiszámíthatatlan, a kísérleteinek nem lehet tudni a végeredményét. Nagyon érdeklődő, főleg azokon a területeken, amelyek tilosak számára. Szereti mutogatni magát, legfőképpen a különleges tulajdonságait. Szülőként a legjobb, amit tehetsz, ha megadod neki a szabadságot, ha hagyod, hogy kibontakoztassa zsenialitását, ugyanakkor távolról minden lépését figyeled, hogy megőrizd a testi épségét.

Halak
A túlérzékeny
A halak gyermeknek hatalmas szíve és végtelenül érzékeny lelkevilága van. Nem szereti a nyüzsgést, sem a zajokat, a hangos beszédet. Nagyon könnyen elsírja magát mindenen, de szülőként nem feladat leszoktatni erről. A halak gyermeknek fontos a pityergés, ő tombolás, hisztéria helyett így tudja leghatékonyabban kezelni az érzelmeit, valamint levezetni a feszültségét. Fél a magánytól, ezért nem szabad egyedül hagyni a lakásban. Hajlamos az eltunyulásra, és befolyásolhatósága miatt figyelni kell, hogy kikkel barátkozik. Nagyon álmodozó, a valóságot össze is moshatja az álmaival. Művészi gyermek, ügyesen rajzol, énekel, ír vagy színészkedik. Szülőként érdemes távol tartanod őt a függőségre hajlamosító dolgoktól, például a telefontól, tablettől. Helyette ébreszd fel művészi oldalát, a legjobb ugyanis, ha szabad perceit alkotással tölti.

Legutóbbi bejegyzések

Oviból család

Most lehet elrontani

Hogy létezel

Egy óvónő lánya voltam

Jó is lenne

Összes írás

Copyright 2022, Anett Kőváry