Úgy elmondanám

Úgy felhívnálak és olyan szívesen lennék mérges, amiért megint nem hallod, és csak sokadszorra veszed fel. Úgy elmondanám, hogy legyen már nálad mindig a telefon, hogy bármikor tudjunk beszélni.

Úgy elmondanám, hogy végre olyan lett a toroskáposztám, mint a tiéd. Úgy elmondanám, hogy mézeskalácsot is sütöttem, életemben először. Igaz, előre elkészített tésztából, de én nyújtottam ki – borosüveggel, mert nincs nyújtófám -, Olíviával együtt szaggattuk ki a formákat, tojáshabot már nem csináltam. Elmondanám, és te nevetnél.

Úgy elmondanám, milyen szépen feldiszítettem a lakást, mindenhol karácsony van. Úgy elmondanám, hogy már egy hete nincs fűtés, mert még mindig nem érkezett meg az alkatrész a kazánhoz. Úgy elmondanám, hogy rájöttem, ha légkeverésesre állítom a sütőt, akkor gyorsabban felmelegszik a nappali. Úgy elmondanám, és úgy hallgatnám, ahogy nevetsz. Úgy elmondanám, hogy nehezen bírom már, hogy szerintem megfáztam. Úgy elmondanám, hogy fogalmam sincs apa ajándékáról. Úgy elmondanám, hogy mit fogok főzni, és úgy hallgatnám, ahogy mondod, minek ennyi minden, kislányom, rengeteg lesz ez.

Úgy elmondanám Z. legújabb kelekótyaságait. Úgy elmondanám, hogy heten voltak a tegnapi jógaórámon. Úgy elmondanám, hogy Olívia milyen ügyesen színez, állandóan színez, meseszép színeket használ és nem megy ki a vonalból, habár tőlem aztán kimehetne nyugodtan. Úgy elmondanám, milyen szép verseket, dalokat talál ki, és hogy milyen ügyesen balettozik. Úgy elmondanám, hogy az nem is balett, de ő hiszi, hogy az. Úgy elmondanám, hogy milyen gyakran beszél rólad. Úgy elmondanám, hogy nem mindig emlékszik a hangodra. Úgy elmondanám, hogy milyen volt Izland, meg azt is, hogy ma reggel felakadtam a kocsival a padkára, mert egyszerűen nem tudok figyelni semmire. És úgy elmondanám, hogy közben azért rengeteget röhögök magamon.

Úgy elmondanám, hogy mennyire hiányzol. Úgy elmondanám, hogy csak egy kép készült rólad tavaly karácsonykor. Úgy elmondanám, hogy mennyi mindent sajnálok. Úgy elmondanám, hogy lehettem volna jobb, figyelmesebb, kedvesebb, türelmesebb.

Úgy elmondanám, hogy bocsáss meg. Úgy elmondanám, hogy mennyire hiányzik a simogatásod, az ölelésed. Úgy hiányzik, hogy az öledbe dugjam a lábamat,  hogy megmasszírozd. Úgy elmondanék még annyi mindent.

Úgy elmondanám, hogy sosem felejtem, amit utoljára mondtál nekem.

Úgy elmondanám, hogy vigyázok magunkra.

Legutóbbi bejegyzések

Oviból család

Most lehet elrontani

Hogy létezel

Egy óvónő lánya voltam

Jó is lenne

Összes írás

Copyright 2022, Anett Kőváry