Ne félj elengedni

Milyen sokszor mondjuk, hogy nehéz valakit vagy valamit elengedni, hogy félünk valakit vagy valamit elengedni, hogy nem merünk, nem akarunk valakit vagy valamit elengedni. Pedig igazából minden egyes napunk, az egész életünk csak elengedés.

Elengedjük reggel az éjszakát, délelőtt a reggelt, délben a délelőttöt, délután a delet, este a délutánt, éjjel az estét, reggel az éjszakát. Elengedjük a vizet, a fogkrémet, a sampont. Elengedjük tavaszt, a nyarat, az őszt, a telet, elengedjük a hideget, a meleget, a ködöt, az esőt, a szelet, a napsütést, a borút, a hóesést, elengedjük az örömöt, elengedjük a jókedvet, a boldogságot, a keserűséget, a fájdalmat, a félelmet, a szenvedést, a lelkesedést, a halloweent, a karácsonyt, a húsvétot, a születésnapunkat, a névnapunkat, a halottak napját, az évfordulót, elengedjük a haragot, a dühöt, elengedjük a megbocsátást, elengedjük a bosszúvágyat, elengedjük a megértést, elengedjük a szerelmet, a várakozást, az izgalmat, a gyötrelmet, az érintést, a csókot, elengedjük néha a hitet, elengedjük az erőt, a gyengeséget, az akaratot, a vágyat, az álmot, a hitetlenséget.

Elengedjük az elégedettséget.

Elengedjük a könnyeket, a nevetést, a gyomorideget, a hasmenést, elengedjük viccet, a komolyságot, elengedjük a befejezett könyvet, elengedjük a filmet, elengedjük a kedvenc dalunkat, elengedjük a megöregedett kocsinkat, a kinyúlt pulcsit, az akciós farmert, a törött sarkú cipőt, a munkaidőt, a pihenőt; elengedjük a győzelmet, a vereséget, elengedjük a sikert és a kudarcot.

Néha elengedjük a harcot.

Elengedjük a gyerekünk kezét, mint a kifogott halat; elengedjük az elolvadt havat, elengedjük a lehullott levelet, elengedjük, aki már nem szeret, elengedjük az ígéretet, elengedjük az emlékeket.

Elengedjük az utazást, elengedjük a maradást, a szülőföldet, az új hazát, elengedjük a megunt lakást, elengedjük a pénzt, a bajt, a csöndet és a robajt, elengedjük a szót, a mondatot, elengedjük azt, aki egykor fogadott. Elengedjük a pillanatot.

Elengedjük, aki él és elengedjük, aki már halott.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s