Lenni

Szeretem az ébresztő hangját hajnalban. Szeretek álmos lenni. Szeretem az eső kopogását a redőnyömön, a redőnyt az ablakomon. Szeretek napfelkelte előtt jógázni. Szeretem a korai készülődést. Szeretem a forró víz érintését a testemen. Szeretek fázni, mikor kijövök a zuhany alól. Szeretem, hogy nehéz kifésülni a frissen mosott hajamat. Szeretem a frissen mosott hajam illatát. Szeretem a hajszárító zúgását. Szeretem a kávém nyugalomillatát, titokfekete színét. Szeretem a bögréimet.

Szeretem hallani, ahogy a gyerekem meztelen talpacskái a járólaphoz csapódnak reggel. Szeretem hallani, hogy siet hozzám. Szeretem hallani, ahogy kinyitja az ajtót. Szeretem az arcába lógó szőke fürtöket. Szeretem a mosolyát a fürtök alatt. Szeretem a ragyogó tekintetét. Szeretem a leheletét. Szeretem a reggeli kérdéseit. Szeretem a teste melegét, ahogy gombolyaggá gömbölyödve hozzám bújik. Szeretem a karját a nyakamon. Szeretem a hangját. Szeretem a lelkét. Szeretem a reggeli rituáléinkat. Szeretem, hogy mindig késésben vagyunk. Szeretem a bizalmát bennem. Szeretem a kíváncsiságát. Szeretem az utunkat az oviba. Szeretem levenni róla a kabátot. Szeretem, ha türelmes vagyok, szeretem azt is, ha türelmetlen. Szeretem, ha engedékeny vagyok vele, szeretem, ha szigorú. Szeretem elkényeztetni, szeretek következetes lenni. Szeretem, ahogy elköszönünk. Szeretem, ahogy szereti az ovit. Szeretem, ahogy szeret.

Szeretem Budapestet, szeretem Olaszliszkát. Szeretek itthon lenni, szeretek utazni. Szeretem a dugót, szeretem a forgalmat. Szeretem, amikor üresek az utak. Szeretem a villamos hangját, szeretem a busz kipufogójának a szagát. Szeretem az aszfalt csillogását, a lámpák váltakozását. Szeretem beengedni a másik autót magam elé, szeretem, ha beengednek. Szeretem megköszönni. Szeretek énekelni a kocsiban, szeretem figyelni, ahogy a pára eltűnik a szélvédőről. Szeretek átnézni mások kocsijába, és szeretek senkit észre sem venni. Szeretem a gyalogosokat, a motorosokat, a bicikliseket. Szeretem, ha ideges vagyok, szeretem, ha felbosszantanak. Szeretem, ha nyugodt vagyok, szeretem, ha jó a kedvem. Szeretem az autóversenyt. Szeretem a focit. A vízilabdát. Szeretek interjút készíteni. Szeretem a munkámat. Szeretem, ha elromlik a kocsim és visszakapom. Szeretem, ha nem romlik el a kocsim.

Szeretem a szeretteimet. Szeretem a családomat, a barátaimat, az exeimet. A találkozásaimat. A tapasztalásaimat. Szeretek szerelmes lenni, szeretek izgatott lenni, szeretek reménykedni. Szeretek álmodni. Szeretek álmodozni. Szeretek vágyakozni. Szeretek csalódni. Szeretek feladni és újrakezdeni. Szeretek akarni, szeretek elgyengülni és szeretek erős lenni. Szeretek elbukni és szeretek felállni. Szeretek kitalálni, szeretek alkotni. Szeretek hírlevelet kapni. És üzenetet is. Szeretem, ha valaki gondol rám. Szeretek adni, szeretek kapni. Szeretek érinteni. Szeretek csókolni. Szeretek simogatni, szeretek ölelni. Szeretek hajat simogatni.

Szeretek anyára gondolni. Szeretek vele álmodni. Szeretek hinni. Szeretek remélni. Szeretek gyűlölni. Szeretek elengedni. Szeretek fogadni és szeretek szeretni.

Szeretek tévét nézni, szeretek főzni. Szeretek pizzát rendelni. Szeretem a rakott krumpli tetejéről a piros ropogósra sült szeleteket lecsipkedni. Szeretem az erőspaprika ízét a nyelvemen. Szeretem a pálinka lángjait a torkomban. Szeretem a kígyóuborka ressenését a fogaim között. Szeretek fogat mosni. Szeretek arra gondolni, amikor még minden rendben volt.

Szeretem Sadét és Johnny Casht. Szeretem a Wellhellót és Majkát. Szeretem Jude Law-t és Cameron Diazt. Szeretem a parfümöm illatát. Szeretem a kókuszos ajakápolóm ízét. Szeretem a harcaimat. Szeretem a vereségeimet. Szeretem a győzelmeimet. Szeretem a kis hülyegyereket. Szeretem a tenger sóját, az óceán zúgását. Szeretem a telet, a tavaszt, az őszt, már a nyarat is. Szeretem a virágokat anya sírján. Szeretem anya képét a nappaliban. Szeretem anya hangját a fülemben. Szeretem a közös emlékeinket.

Szeretek sírni. Szeretek fájni. Szeretek nevetni. Szeretek sajogni. Szeretek szemtelenkedni. Szeretek szarkasztikus lenni. Szeretem, ha megjegyeznek. Szeretek megjegyezni. Szeretek beszélni. Szeretek hallgatni. Szeretek menni és szeretek maradni.

Szeretek gyertyát gyújtani.

Szeretek hálát adni.

Szeretek élni.

Szeretek.

Legutóbbi bejegyzések

Oviból család

Most lehet elrontani

Hogy létezel

Egy óvónő lánya voltam

Jó is lenne

Összes írás

Copyright 2022, Anett Kőváry