Vegetáriánus főzőtábor és jóga az Őrségben

Helyszín: Őrség | Oktató: Kőváry Anett, Dredán Szilárd | Időpont: 2023. március 10-12.,

Vegetáriánus főzőtábor és jóga az Őrségben

Vegetáriánus főzőtábor az Őrségben – és az ájurvéda alapjai // Kőváry Anettel és Dredán Szilárddal

Jól lenni és jól enni – egyetlen betű, rengeteg odafigyelés. A mozgásgazdag életmódon alapuló önismeret iránynak jó, de nem sokat ér minőségi étkezés nélkül. A természetes alapanyagokkal való helyes bánásmód az emberi élet legalapvetőbb tisztelete kellene, hogy legyen, és bár egyre többen térnek vissza az alapokhoz, még mindig nem elegen fektetnek megfelelő hangsúlyt a minőségi táplálék bevitelére. Pedig visszakanyarodni oda, hogy tudatosan és nem túlcukrozva, túlfűszerezve táplálkozunk, alázatra és odafigyelésre tanít, az eleinte áldozatnak tűnő lemondás meghálálja magát.

A megevett ételek minősége és mennyisége meghatározó faktora az energiaszintünknek. Az élelmiszerek tudatos összeválogatása és felhasználása egyfajta befektetésnek tekinthető, bár sokan nem élnek azzal az alapvető emberi jogukkal, hogy nem mérgezik magukat ipari hulladékkal. Az élelmiszeripar azért fűszerez, hogy egy hamis élményben feloldódva rövidtávú megoldást találjunk – olykor egészségkárosodás árán is. Ez csapda, hiszen tévútra vezet érzéki csalások által, hosszú távon pedig csalódáshoz vezet.

Tavaszi főzőtáborunkban arra vállalkozunk, hogy – elrugaszkodva a túlízesített és túlhúsozott korszellemtől – megmutassuk: az alapanyag íze, állaga és azok helyesen kombinált összessége szellemi és testi jólléthez vezet. Elhagyva a húst, a tartósítószereket, előre csomagolt és feldolgozott műételeket is lehet egyszerre finomat és egészségeset enni, mindezt ájurvédikus alapokra helyezve.

A kétnapos program résztvevői közösen készítik el az izgalmas fogásokat, közben megismerhetik az ájurvéda alapjait. Azt a több ezer éves tudományt, mely az egyént, a sajátos testtípust helyezi a középpontba, hogy az étkezést személyre szabva, természetes gyógymódként segítsen testünk, lelkünk és szellemünk harmonikus állapotát megtalálni és megtartani. Megismerjük az egyes dósák számára megfelelő étrendet, a szattvikus alapanyagokat, a gyümölcsök és zöldségek ájurvéda szerinti hatásait, hogy aztán ezeket a hétköznapokba átültetve ne egy megvonáson, hanem ajánlásokon alapuló étrendet tudjunk kialakítani.

Szállás: őrségi vendégházban
Elhelyezés: kétágyas (1-1 külön ágy) szobákban
Étkezés: közösen készített vegetáriánus fogások (pénteken vacsora, szombaton reggeli-ebéd-vacsora, vasárnap reggeli és ebéd)

Az elvonulást vezeti: Kőváry Anett, jógaoktató és Dredán Szilárd funkcionális edző

Az elvonulás maximális létszáma 10 fő.

JELENTKEZÉS ÉS RÉSZLETES PROGRAM:
hello@kovaryanett.hu

Copyright 2022, Anett Kőváry