ANYATÁBOR Ausztriában Kőváry Anettel

jóga - kirándulás - önismereti feladatok

április 11-14.

ANYATÁBOR – Gyerekmentes hétvége anyáknak a minőségi feltöltődésért

Négynapos elvonulás Ausztria szívében jógával, kirándulással, önismereti gyakorlatokkal és teljes ellátással, hogy neked csak magadra kelljen figyelned. 

Egy hétvége az Alpokban, hogy megtudd, hogyan segíthet a jóga az anyasággal kapcsolatos nehézségek és szépségek megélésében. Egy hétvége anyáknak, amikor nem kell reggelit készíteni, logisztikázni, szervezni, megoldani és helytállni, csak töltődni.
Szeretnél minőségi énidőt a hétköznapjaidban? Szeretnéd megtudni, hogyan alakíthatod úgy a saját és a családod napi rutinját, hogy abban jusson időd magadra és a teendőidre is, és mindenki jól érezze magát? Szeretnéd tudni, hogy mindebben hogyan segíthetnek a jóga eszközei?

Akkor jó helyen jársz!

A négynapos elvonuláson ehhez adok kulcsokat, melyekről te magad döntheted el, hogy használod-e őket!

Mit szólnál hozzá, ha megtanulnál megküzdeni az anyaság nehézségeivel egy olyan közegben, ahol senki nem ítélkezik? Milyen lenne bűntudat nélkül zárni a napot, és nem azon kattogni, hogy megint mit rontottál el, hogy mennyire szar anya vagy, hanem békés nyugalommal fogadnád el, hogy mindent a legjobb tudásod szerint próbálsz?

Milyen lenne egy nap, ami úgy indul, hogy csak magaddal foglalkozol, hogy aztán mindenkivel tudj foglalkozni?

A jóga az igázni, leigázni szóból származik. A jóga a felszabadulást jelenti, azt, hogy nem engedjuk, hogy a gondolataink és/vagy az érzéseink irányítsák a cselekedeteinket. A jóga megtanítja, hogy ezek helyett a tudatunkat, tudatosságunkat használjuk. Mi pedig megtanítjuk ezen az elvonuláson, hogy hogyan teheted a mindennapjaid részévé a jógát, hogy a rendszeres gyakorlással ne csak megtaláld, de meg is tudd tartani a középpontodat, és hogy többé ne a családi mintáid vezéreljenek, hanem a saját döntéseid határozzák meg az életedet. MINDENKÉPP SZERETNÉK OTT LENNI!
Bemutatkozom

A jóga egy fantasztikus eszköz ehhez, mert 

 • megtanítja látni és érteni a lényeget, az összefüggéseket
 • segít megteremteni, megérezni és használni a változáshoz szükséges belső erőt
 • segít tisztán érezni
 • lehetőséget ad a határaink felismerésére és kijelölésére
 • kitartó és alázatos gyakorlással megmutatja, kik vagyunk valójában

Az ajurvédával kiegészítve pedig egy komplex életmódrendszerként működhet.

Kőváry Anett vagyok. Hosszú éveken keresztül mutatkoztam be így az egyes rádiók mikrofonja mögött a hírblokkok kezdetekor. Az újságírástól sok-sok saját tapasztaláson, traumán, veszteségen, felismerésen át vezetett az út a jógáig. Oktatóként nemcsak az ászanák, légzőgyakorlatok, meditáció, a filozófiai háttér és a jóga egyéb aspektusainak átadását érzem küldetésemnek, hanem azt is, hogy támogassam azokat, akik szeretnének minőségi életet élni.

A saját küzdelmes, tanulságokkal teli utam sokkal rövidebb és kevésbé kanyargósabb is lehetett volna, ha valaki hamarabb megismertet azzal a csodálatos kinccsel, amit jógának hívnak…

…ha valaki elmondta volna, hogy anyaként nem kell tökéletesnek lennem, nem kell percre pontosan szoptatnom, grammra kimérve hozzátáplálno, ha elmondták volna, hogy nem kell az anyaság minden percét élvezni, hanem lehetek szomorú is benne, ha nem kellett volna a szülés utáni depresszióm miatt szégyenkeznem… Ha lett volna valaki, aki elmagyarázza, hogy az ösztöneim minden szakkönyvnél megbízhatóbbak, hogy semmi baj nem lesz, ha együtt alszom a gyerekemmel, és akkor sem, ha külön, ha elmondták volna, hogy ezt a felelősséget soha nem lehet megszokni, és ha tudtam volna, hogy a jóga segít, akkor nem kellett volna tíz évnyi önismereti munka, terápia, és saját gyakorlás ahhoz, hogy eljussak oda, aki most vagyok: egy szabadon élő, érzéseit és gondolatait uraló, boldog anya. Akinek időnként vannak pocsék napjai is.

Így viszont, a rengeteg tapasztalatnak köszönhetően már abból tudom, hogy mi az elakadásod, ahogy a szőnyegre állsz. Az elmúlt években több ezer privát és csoportos jógaórát, tucatnyi workshopot és tizenöt jógatábort tartottam. Jellemzően olyan emberekkel, főleg anyákkal találkozom, akik az enyémhez hasonló szenvedéstörténettel küzdenek. Ahogy beleállsz az ászanákba, azonnal tudom, hogy megfelelési kényszer gyötör-e, vagy a kontrollt engeded el nehezen, esetleg jellemző rád az alibizés, vagy épp a figyelmet igényled.

Ott vagyok, ott leszek melletted. Vezetlek, pontosabban mutatom az utat, de azon neked kell végigmenned.

MUTASD A RÉSZLETEKET!

Érdekel a jóga, de még nem igazán mélyedtél el benne, és szeretnéd tudni, hogyan lehet hatással a mindennapjaidra?

Próbálkozol, próbálkozol, de vagy mindig abbahagyod, vagy egyszerűen csak esetleges helyet tudsz szorítani neki a napirendedben. Érzed, hogy hív, érzed, hogy dolgod van vele, mégsem tudod olyan odafordulással kezelni, ahogyan szeretnéd. Meg igazából nem is teljesen tiszta, hogy a sokáig kitartott lefele néző kutya hogyan segíti elő a mindenkori egyensúlyod megtalálásád, vagy az önbizalmad építését.

Régóta jógázol, de szeretnéd kicsit más aspektusból is megismerni ezt az életmódot, mert nem akarsz az ászanáknál leragadni.

Érzed, hogy a testednek jó, a lelkedet és a szellemedet is simogatja, de ennél is többre vágysz, mert tapasztaltad a jótékony hatását. De hogyan lehet innen továbblépni? Hogyan lehet még jobban belesimítani a gyakorlást, a meditációt és a légzőgyakorlatokat a személyiséged épülésébe?

Folyamatosan ugyanazokba a szituációkba kerülsz az anyaságban. Elveszíted a kontrollt, amihez görcsösen ragaszkodsz. Kibillensz, és nem találsz vissza középre. Nem tudsz következetes maradni. Bűntudatod van. Bizonyos időközönként ez ismétlődik.

Unod már, hogy mindig és mindig és mindig ugyanazok a helyzetek rántanak be az anyaságban? Voltam és időnként vagyok is itt! Tudom, hogy milyen nehéz alkalmazni a tudatosságot ezeknek a játszmáknak a megakadályozására, de azt is tudom, hogy nem lehetetlen. És most meg is tudhatod, mindez hogyan lehetséges.

A csütörtöktől vasárnapig tartó, kütyümentes elvonuláson megtanulod: 

 • hogyan alkalmazd az egyes ászanák csoportját azok hatása alapján
 • vagyis megtudod, mely ászanák nyugtatnak, melyek energetizálnak, melyek támogatják meg az elengedést, melyek segítenek a(z ön) szeretet áramoltatásában, melyek alkalmazásával erősítheted meg az önbizalmadat vagy épp az intuíciódat 
 • milyen meditációs technikákat érdemes alkalmaznod
 • milyen pránajámákat (légzőgyakorlatokat) érdemes alkalmaznod
 • hogyan alakítható ki egy élhető és tartható napi rutin
 • hogyan lehet húsmentesen tápláló és változatos ételeket készíteni az egész családnak
 • mi az anyaseb és hogyan lehet gyógyítani
 • milyen mintákat ismételsz anyaként
 • hogyan segít a jóga és a mozgás a tudat éberségének fenntartásában

Kinek szól az elvonulás?

Azoknak az anyáknak, akik szeretnének egy gyerekmentes hétvégét tölteni egy olyan közegben, ahol senki nem ítélkezik fölöttük, hanem bátran elmondhatják, hogy időnként elegük van az anyaságból még akkor is, ha amúgy minden percét élvezik. Azoknak az anyáknak, akik nemcsak értik, de meg is élik ezt az ellentmondást. Azoknak az anyáknak, akik szeretnének egy kicsit fellélegezni, és nem akarják a tökéletességet hajszolni de vágynak arra, hogy mindig jobbak és jobbak legyenek a tegnapi önmaguknál. Azoknak az anyáknak, akiket érdekel a jóga és az ajurvéda világa. Azoknak az anyáknak, akik szeretnének egyszerre pihenni és töltődni. 

Kinek nem ajánlott ez a program?

 • Annak, aki nem tud lemondani a reggeli kávéról és a húsról, az elvonulás teljes ellátása ugyanis koffein-, alkohol- és húsmentes
 • Annak, aki nem szeret idegenekkel ismerkedni, aki nem szívesen alkalmazkodik
 • Annak, aki még nem áll készen arra, hogy aktívan tegyen a változásáért
 • Annak, aki még nem érzi elég bátornak magát a szembenézéshez

Mi vár rád? 

Megismertetlek a vinyasa flow gyakorlás alapjaival, hogy ha úgy adódik, te magad is tudj otthon gyakorolni.
Megtanítom az ízületi- és mirigy gyakorlás legfontosabb fogásait is ahhoz, hogy a nehezebb napokon saját magadból is erőt tudj meríteni.
Lesz meditációs és mélyrelaxációs gyakorlat is, jóga nidra (tudatos vagy vezetett alvás), légzőgyakorlatok valamint a hangtálak is előkerülnek.
Lesznek vega receptek, beszélgetünk az ajurvédáról, összerakunk egy rohanásmentes, tartható napirendet, amiben jut idő magadra.
Önismereti gyakorlatokkal és a jógafilozófia ide vonatkozó tanításaival nézzük meg, hogy hogyan válhatunk még jobb anyává, úgy a gyerekeinknek, mint saját magunk számára.

De mi fog itt történni velem, mégis hogyan néz ki egy ilyen tábor? 

Megnézzük a gyakorlatban, hogy hogyan néz ki egy ideális napirend, szigorú reggeli rutinnal. Korán kezdünk ászanázással, hogy mire a Nap felkel, már tegyél magadért. Lesznek reggelek, amikor légzőgyakorlatokkal és meditációval is kiegészítjük a testi gyakorlást.

A reggeli után önismereti feladatokkal és játékokkal kerülünk közelebb magunkhoz és az anyasághoz, ebéd után pedig kirándulással, szabad programmal, pihenéssel ülepítjük le a felismeréseinket.

A nap második felében, a szabad program után pihentető jóga nidrával, hangtálazással és meditációval pihenünk, az esti beszélgető kör a vacsora mellett történik.

Szeretnék ott lenni, milyen lehetőségek közül választhatok? 

NORMÁL CSOMAG

február 29-e után
610 €

EXTRA CSOMAG

+1 60 perces ingyenes konzultáció
650 €

Jelentkezem az
"ANYATÁBOR Ausztriában Kőváry Anettel" rendezvényre!

Ha jelentkezni szeretnél, vagy bármilyen kérdésed maradt, ami segíthet a végső döntésben, kérlek töltsd ki az alábbi űrlapot, vagy keress az elérhetőségeimen.

Amilyen gyorsan lehet, válaszolok.

Üdvözlettel,
Kőváry Anett

  Copyright 2022, Anett Kőváry