Ajurvédikus főzőtábor az Őrségben // Kőváry Anettel

Jól lenni és jól enni – egyetlen betű, rengeteg odafigyelés. A mozgásban gazdag életmódon alapuló önismeret iránynak jó, de nem sokat ér minőségi étkezés nélkül. A természetes alapanyagokkal való helyes bánásmód az emberi élet legalapvetőbb tisztelete kellene, hogy legyen, és bár egyre többen térnek vissza az alapokhoz, még mindig nem elegen fektetnek megfelelő hangsúlyt a minőségi táplálék bevitelére.

Pedig visszakanyarodni oda, hogy tudatosan és nem túlcukrozva, túlfűszerezve táplálkozunk, alázatra és odafigyelésre tanít, az eleinte áldozatnak tűnő lemondás meghálálja magát.
A megevett ételek minősége és mennyisége meghatározó faktora az energiaszintünknek. Az élelmiszerek tudatos összeválogatása és felhasználása egyfajta befektetésnek tekinthető, bár sokan nem élnek azzal az alapvető emberi jogukkal, hogy nem mérgezik magukat ipari hulladékkal. Az élelmiszeripar azért fűszerez, hogy egy hamis élményben feloldódva rövidtávú megoldást találjunk – olykor egészségkárosodás árán is. Ez csapda, hiszen tévútra vezet érzéki csalások által, hosszú távon pedig csalódáshoz vezet.

Az ajurvéda egy tiszta, könnyen érthető és könnyen elsajátítható tudomány, mely az étkezésen túl a minőségi élet kulcsaihoz ad eszközöket. Fontos, hogy általánosság helyett személyre szabottan ajánl követendő étrendet és napirendet.

Novemberi főzőtáboromban az ajurvéda iránymutatásaira alapozva megmutatom, hogy az alapanyag íze, állaga és azok helyesen kombinált összessége, valamint alkatnak megfelelő fogyasztása szellemi és testi jólléthez vezet. Elhagyva a húst, a tartósítószereket, előre csomagol, feldolgozott műételeket is lehet egyszerre finomat és egészségeset enni, mindezt ajurvédikus alapokra helyezve.

Közösen készítjük el az izgalmas fogásokat, közben megismerkedünk az ájurvéda alapjaival. Azt a több ezer éves tudományt, mely az egyént, a sajátos testtípust helyezi a középpontba, hogy az étkezést személyre szabva, természetes gyógymódként segítsen testünk, lelkünk és szellemünk harmonikus állapotát megtalálni és megtartani. Megismerjük az egyes dósák számára megfelelő étrendet, a szattvikus alapanyagokat, a gyümölcsök és zöldségek ajurvéda szerinti hatásait, hogy aztán ezeket a hétköznapokba átültetve ne egy megvonáson, hanem ajánlásokon alapuló étrendet tudjunk kialakítani.

A tábor részvételi díja: 110 ezer forint/fő
(Ez tartalmazza a teljes ellátást, a reggeli és esti jóga foglalkozások díját)
Szállás: őrségi vendégházban
Elhelyezés: kétágyas szobákban
Étkezés: közösen készített vegetáriánus fogások (pénteken vacsora, szombaton reggeli-ebéd-vacsora, vasárnap reggeli és ebéd)
Utazás: egyénileg, de segítek telekocsikat szervezni
Az elvonulást vezeti: Kőváry Anett, ajurvédikus jógaterapeuta, vinyasa flow oktató

Az elvonulás maximális létszáma 10 fő.
JELENTKEZÉS ÉS RÉSZLETES PROGRAM:
hello@kovaryanett.hu

Legutóbbi bejegyzések

Évindító élménytábor Ausztriában

Kőváry Anett: Meztelen lélekkel – könyvbemutató és jógaélmény

Ajurvéda a hétköznapokban – egésznapos workshop

Továbblépés 2.0

Összes írás

Copyright 2022, Anett Kőváry