Ezek a feladatok várnak rád 2020-ban az aszcendensed szerint

Vajon mit tartogat számodra 2020? Esküvőt? Válást? Felmondást esetleg kirúgást? Gyermekvállalást vagy egy hozzátartozó halálát? Egy biztos: asztrológiai és numerológiai szempontból is izgalmas, de egyben kőkemény évnek nézünk elébe. Tóth Brigi alapos előrejelzéséből az aszcendensed alapján tudhatod meg, mi vár rád idén.

Ha nem tudod az aszcendensedet, írj a minerva@minervaezoteria.hu címre, és segítünk kideríteni!

Három bolygó mozgatja a szálakat 2020-ban, mi pedig mint egy marionett bábu,  úgy leszünk kiszolgáltatva szeszélyeiknek, és úgy táncolunk majd, ahogy ők fütyülnek. Már mindhárman a bak csillagképben állnak, felkészültek tehát a februári háromfős égi bulira. A Plútó 2008, a Szaturnusz 2017, a Jupiter pedig 2019 decembere óta tartózkodik ebben a jegyben. A Szaturnusz szép lassan utoléri a Plútót, egész pontosan 2020. január 12-én válik egzakttá együttállásuk, majd február 22-én hatótávolságon belülre kerül a Jupiter is. Hogy szemléltessem az energiák különlegességét, tudnod kell, hogy a Plútó és a Szaturnusz legutóbb 1518-ban találkoztak a Bak csillagképben, tehát nagyon rég nem ült már néző ezen az előadáson. 

Már 2019 tavaszán ízelítőt kaptunk abból, hogy milyen életterülettel kell dolgoznunk. Ugyanis már ekkor megközelítette egymást a Plútó és a Szaturnusz, ám időközbeni hátráló mozgásuk miatt ismét eltávolodtak egymástól, így fellélegezhettünk. 2020-ban azonban nem lesz kibúvó, egész évben egymás körül fognak legyeskedni, legfőképpen ők ketten. 

Milyen energiákat képvisel a három bolygó? 

A Jupitert a nagy szerencse bolygójaként emlegetik, általában jó dolgok kapcsolódnak hozzá, ám mivel hajlamos mindent kitágítani, felnagyítani és megszaporítani, ezért mértéktelenséget, túlzásokat is hozhat a hétköznapjainkba, mely különböző módokon nyilvánulhat meg. Esetenként túlköltekezünk, falánknak érezzük magunkat, meggondolatlanul, túl nagy mellénnyel cselekszünk, esetleg valóságtól elrugaszkodott terveket igyekszünk megvalósítani, majd pofára esünk. És bár a sok jó tulajdonsága elvakíthat minket, nem árt odafigyelni a mértékek megtartására, valamint szem előtt tartani, hogy nemcsak a jó dolgokat nagyítja fel, hanem rákényszerít arra is, hogy közelebbről vizsgáljuk meg a problémákat. A Szaturnusz a Jupiter ellentéte: beszűkít, bekorlátoz, húzza a féket és leckéztet. Rideg, kőkemény, alázatot, szorgalmat és precíz munkát vár mindannyiunktól. Nem kenyere a jutalmazás, sokáig vár a vállveregetéssel. Leginkább akadályokat hoz, feladatokat, melyekkel mindenképpen szembe kell néznünk, akár akarjuk, akár nem. Ha nem, akkor ő maga fog alázatra kényszeríteni bennünket különböző eszközökkel. A Plútó a halál, a végletesség és végzetesség, a hatalom, a robbanásszerű változások és a transzformáció bolygója. 

Láthatod tehát, hogy három rendkívül erős bolygó intenzív energiái készülnek összeállni 2020-ban, hogy fenekestül felforgassák mindannyiunk életét. 

Nem kell persze kétségbeesni. Nem mindenkinek kell ezt a szó szoros értelmében kőkeménynek megélnie. Akik jól dolgoztak az elmúlt években, azoknak nem kell vért izzadniuk, főleg akkor nem, ha hajlandók megadni magukat az univerzális energiáknak és követni az utasításokat megérzéseik segítségével. Aki ellenáll, az viszont harcolhat vérrel és verítékkel, de szélmalomharc lesz, ugyanis nem érhet el sikereket, ha az nem egyezik azzal a feladattal, melynek teljesítése elengedhetetlen a lélekfejlődéséhez.

Mindenki más-más életterületen fogja megtapasztalni a három bolygó energiáját attól függően, hogy a születési képletében mely házak (életterületek) fölött vonulnak át a planéták 2020 folyamán. Így lehet, hogy valaki karrierben, mások családalapításban, megint mások válásban, esetleg halálesetekben, anyagi nehézségekben vagy önmagukkal, személyiségükkel kapcsolatos változás céljából kapnak kisebb-nagyobb feladatokat. 

Nézzünk meg néhány példát!

Vegyünk először egy házaspárt, akik 10 éve boldogan élnek. Állítólag sosem kiabáltak egymással úgy, mint 2019-ben, amikor majdnem tettlegességig fajultak nézeteltéréseik. A problémájuk forrása a közösen végzett munka, melybe nem egyformán ölik bele az energiát. A nő kidolgozza a lelkét, emellett 110 százalékon teljesít odahaza is, a férfi viszont pokolian lusta, viszont annál nagyobb az önbizalma és azt gondolja, mindent megtesz a házasságáért és a zökkenőmentes munkáért. Valamiért mégis vibrál közöttük a levegő (Jupiteri felnagyítás) és mindketten tudják, hogy rossz úton járnak, hogy oda kellene figyelniük önmagukra és egymásra, hogy felül kellene vizsgálni a közös életüket és céljaikat, de nem teszik meg. Ennek következménye az, hogy a nő igyekszik egyre több időt a férje nélkül tölteni, majd egy időre el is költözik tőle, mert fenntarthatatlannak érzi kapcsolatukat már akkor is, amikor nincs munka, tehát látszólag megszűnik a feszültség forrása. Mivel a bolygók mozgása miatt akadnak kritikus, de nyugodtabb napok is, ezért a nő végül visszaköltözik a közös fészekbe, szőnyeg alá söprik a problémáikat és karöltve várják a januári Plútó – Szaturnusz találkozót. Mit gondolsz, mit fog hozni számukra 2020? Azt remélhetik, csak az idei év volt kemény, hitegethetik magukat, hogy 2020-ban már minden rendben lesz, de ennek épp az ellenkezője fog bekövetkezni, ha nem változtatnak. A 2019-es Plútó-Szaturnusz energia ugyanis rávilágított a problémáikra, azonban a pontos együttállásuk már megoldásra fogja kényszeríteni őket, ha tetszik nekik, ha nem. 

Másik példa. Egy nő gyűlöli a munkahelyét. Alulfizetik, miközben 7-ből rendszerint 6 napot dolgozik úgy, hogy hajnali 3-kor kelnie kell. Szinte minden nap inzultálják, nem veheti ki akkor a szabadságát, amikor akarja, sőt táppénzre sem engedik, szabadnapjain akarják dolgoztatni. A nő teste egyre erőteljesebben tiltakozik a munka ellen: először csak karikásak, puffadtak a szemei, aztán a gyomra fáj, majd fulladni kezd, nem kap elég levegőt, rosszullétek gyötrik, melyek a pánikbetegségre utalnak. Végül olyan súlyos vesemedence gyulladást kap, hogy sikerül átmenetileg kiiktatnia magát a munkából. Odafigyel a teste jelzéseire, nem nyomja el többé magában a rossz érzéseket, belátja és ki is mondja, hogy nem bírja tovább a munkahelyén. Hiába fél a bizonytalanságtól, hiába nincs másik munkája, érzi és érti az üzenetet, kezébe veszi a sorsát és felmond. Vannak tervei a jövővel kapcsolatban, amikhez minden támogatást meg is fog kapni 2020-ban azért, mert volt bátorsága lépni és változtatni. Ha nem tette volna meg ezt a lépést, idén jó eséllyel kirúgták volna, vagy megszűnt volna a munkahelye. Így azonban, hogy nem maradt a kényelmes és biztonságos rosszban, minőségi változásokat kezdett meg az életében, még ha eleinte nehézségekkel jár is.

Ha 2019-ben lépéseket tettél annak érdekében, hogy életed problémás része változzon, akkor hidd el, nem kell félned semmitől, mert minden nehézség a célod felé fog vezetni, mindemellett meg fogod kapni a győzelemhez szükséges valamennyi eszközt ahelyett, hogy fecserélnéd az idődet fölösleges csatározásokra az univerzummal szemben. 

Melyik házban áll össze a három bolygó a születési képletedben? Ha ismered az aszcendensedet, abból könnyedén ki lehet következtetni, hogy nagyjából melyik házat, érintik, vagyis mely életterületre csapnak le a hullámok. 

  1. ház

Mivel a bakban áll össze a három bolygó, ezért akiknek bak az aszcendensük, azoknak egyértelműek az 1-es házuk kerül bele az energiamezőbe. Ezeknek az embereknek az egójukkal kell foglalkozniuk, illetve azzal, hogy életüknek irányt szabjanak. Meg kell végre találniuk a céljaikat, el kell kezdeniük dolgozni azért, hogy elérjék azt, amit akarnak. Le kell számolniuk azokkal a nehézségekkel, amelyekbe folyton beleütköznek a hétköznapokban. Lehet, hogy problémáik megsokszorozódnak és úgy érezhetik, összecsapnak a fejük fölött a hullámok. Minél inkább igyekeznek távol maradni a harctól és elsunnyogni a feladatok teljsítését, annál feszítőbbek lesznek az energiák körülöttük. Ha valakinek az egója letételén kell dolgoznia, de nem hajlandó önként megtenni, annak a Szaturnusz letörheti a szarvát és térdre kényszerítheti különböző formában: érhetik például megaláztatások túlzott önbizalma miatt, esetleg magabiztossága ellenére nem sikerülnek olyan dolgok, amiket korábban a kisujjából kirázott. Mivel az 1-es ház a fizikai test háza is, ezért az energiák arra is rákényszeríthetnek, hogy foglalkozzanak a testükkel. Ha esetleg túlsúlyosak, akkor valamilyen betegség miatt el kell kezdeniük fogyókúrázni. Ha függőségek miatt vannak testi tüneteik, akkor azzal kell dolgozniuk. A lényeg, hogy vállalják a felelősséget testi egészségükért. 

2. ház

Nyilas aszcendens esetén a 2-es ház érintett, tehát a horoszkóp tulajdonosaiknak pénzügyi problémáikkal kell végre szembenézniük. Lehet, hogy elveszítik mindenüket annak érdekében, hogy végre változtassanak értékrendjükön, az is lehet, hogy vállalniuk kell a felelősséget saját anyagi biztonságukért, és ennek érdekében tettekre sarkallja őket az együttállás. Aki két kézzel szórja a pénzt, meggondolatlanul, az köthet 2020-ban olyan rossz ügyleteket, melyek a csőd közelébe sodorhatják. Másoknak az lesz a feladatuk, hogy végre felismerjék azt, hogy valamiben tehetségesek és megtanulják végre, hogyan teremtsenek anyagi biztonságot a képességeikkel. Aki túlságosan el van szállva magától, mert azt hiszi, hogy ő a legjobb valamiben, miközben ez nem így van, annak viszont jó eséllyel a padlóról kell majd felállnia és új értékrendet felállítania. 

3. ház

A 3-as házas együttállás esetén az aszcendens skorpió. Ezeknek az embereknek kommunikációs problémákkal kell megbirkózniuk. Ha valaki nem mer kiállni önmagáért vagy másokért, nem mer beszélni, elzárkózik mindennemű kommunikációtól, az 2020-ban tucatszámra fogja kapni azokat a helyzeteket, amikor meg kell nyilvánulnia mások előtt. Más esetben, ha valaki bort iszik, de vizet prédikál, annak Szaturnusz be fogja fogni a száját.  Az érintetteket közlekedési balesetek érhetik, melyeknek elsősorban a figyelemfelkeltés, másodsorban a gondolkodásuk megváltoztatása lesz a célja. A Szaturnusz lassításra akarja kényszeríteni őket. A testvérrel és a közvetlen környezetükben élőkkel fennálló konfliktusokkal is szembe kell nézniük az érdekelteknek. Ha valaki valamilyen okból kifolyólag nem tartja a kapcsolatot hozzátartozójával, annak tisztáznia kell a helyzetet és tiszta lapot kell kezdenie.

4. ház

A 4. ház a család, az otthon háza. Azok az érintettek, akiknek Mérleg az aszcendensük.  Akinek itt találkozik egymással a Plútó, a Szaturnusz és a Jupiter, annak a családi problémákat kell felszámolnia. Lehet, hogy egyre több lesz a konfliktus a szülőkkel, nagyszülőkkel, rokonokkal és ezeket már nem lehet majd a szőnyeg alá söpörni, el kell rendezni mindent. Előfordulhat, hogy költöznöd kell, vagy otthonoddal kapcsolatban problémákkal kell szembenézned, például váratlan kiadások, adósságok bukkanhatnak fel, melyek lehet, hogy azt akarják jelezni, hogy szakadj el a kötelékeidtől és indulj el oda, ahová a szíved húz. Emiatt szélsőséges esetben akár az otthonodat is elvesztheted valamilyen formában. A túlzott ragaszkodás a családi fészekhez odáig is elvezethet, hogy a Plútó energiái valósággal felrobbantják (akár szó szerint is) a családi fészket, esetleg kötelékeket. Előfordulhatnak várt és váratlan halálesetek a családban. Ugyanakkor akik ellenállnak az otthonteremtésnek, éheznek a szabadságra, állandóan mozgásban akarnak lenni, miközben feladatuk lenne a családalapítás, azok váratlan események miatt – például egy gyermek érkezése – kénytelenek lesznek megálljt parancsolni maguknak és megbarátkozni az otthon fogalmával. Ha a horoszkóp tulajdonosa nem tud feldolgozni valamilyen szüleivel kapcsolatos, gyerekkorából származó sérülést, akkor 2020-ban újra szembesülni fog a problémával, melyet le kell rendeznie magában.

5. ház

Az 5-ös házban bekövetkező együttállás, mely a Szűz aszcendenssel születetteket érinti, feladatokat hoz a gyermekekkel, szerelemmel kapcsolatban illetve a magánvállalkozások életében. Akiknek eddig nem akart összejönni a gyermek, azoknak valószínűleg 2020-ban sem fog, ezért jobb megnyugodni, várakozni. Akiknek vannak gyermekei, azok a neveléssel kapcsolatos problémákba ütközhetnek. Lehet, hogy új alapokra kell helyezniük a kapcsolatot a gyermekükkel. A szerelem háza is az 5-ös ház, ezért ezen a területen is történhetnek események. Lehet, hogy egy nem működő kapcsolatba bekopogtat a harmadik fél, aki egyértelmű jelzést ad arra, hogy a kapcsolat már életképtelen. Aki nem képes a kompromisszumokra, az továbbra sem fog boldogulni a szerelmi életben, ezért elsősorban önmagán kell dolgoznia ahhoz, hogy megkaphassa a vágyott kapcsolatot. Aki elfojtja kreativitását, abban egyre csak nő és nő majd az energia annak érdekében, hogy kitörjön a szürkeségből és megmutassa magát. Meg is fogják találni az ezzel kapcsolatos feladatok és nem érdemes ellenállni. A nem működő magánvállalkozások csődbe kerülhetnek 2020-ban, ezért minden érintettnek érdemes felülvizsgálnia a pontos céljait. Ha rossz az irány, érdemes változtatni rajta, ha pedig valakinek nem feladata a saját lábán állva boldogulni, az veszteségek árán visszakényszerülhet a hétköznapi munka világába.

6. ház 

Oroszlán aszcendens esetén, a 6. házat érinti az együttállás, mely betegségek általi transzformálódást követelhet. Ha valaki ellenáll az elvégzendő feladatainak, az ágynak eshet, súlyosabb esetekben az élete is veszélybe kerülhet, főleg mert a Jupiter a sejtburjánzásért felelős bolygó, tehát szerepe lehet a ciszták, daganatok kialakulásában is. Ez persze csak akkor fordul elő, ha az illető inkább azon dolgozik, amin nem kellene és nem azon, amit végre fel kellene vállalnia. A Szaturnuszhoz tartoznak a csontok, a bőr, ezért előfordulhatnak törések, ficamok figyelemfelkeltés gyanánt. Rosszabb esetben meszesedés, kőképződés jelentkezhet. Akinek az a feladata, hogy kiemelkedjen a tömegből, annak a munkahelyén is meggyűlhet a baja különböző problémákkal. Az is lehet, hogy pont a munkája miatt betegszik meg az illető, jöhetnek elbocsátások, leépítések és hasonlók annak érdekében, hogy megtörténjen a feladatok felvállalása és a plútói transzformáció. Az érintetteknek felül kell vizsgálniuk a hétköznapi munkához (szolgálathoz) való viszonyukat is, a főnököknek pedig azt, hogy jól vezetik e alkalmazottaikat. 

7. ház

Akiknél a 7-es házban találkozik a három bolygó, azoknál az emberi kapcsolataik lesznek fókuszban egész évben. Az aszcendens ebben az esetben rák. Heves vitáik lehetnek házastársukkal, párjukkal, főnökükkel, kollégáikkal, mely arra próbálja felhívni a figyelmüket, hogy kapcsolataikat valamilyen formában meg kell újítani, mert semmi sem mehet tovább a régi sémák alapján. Lehet, hogy nem az ideális társsal vannak együtt, de az is lehet, hogy csak meg kell találniuk a közös nevezőt, kompromisszumokat kell kötniük. Ha a külvilágban is rendszeres konfliktusokba ütköznek, akkor el kell gondolkodniuk azon, hogy minden probléma, amit másokban észrevesznek, az a saját problémájuk is egyben, tehát dolgozniuk kell önmagukon. Előfordulhat, hogy túlságosan zárkózott valaki, nem szeret emberek közé menni, ám 2020-ban kénytelen lesz nyitni a világ felé, mert a kapcsolatok átalakítása mellett minden energia azon fog munkálkodni, hogy bármi áron mellé sodorja a lélekfejlődése szempontjából hosszútávon fontos embereket. 

8. ház

Akiknek ikrek aszcendenssel problémájuk van a múlandósággal, rettegnek a haláltól, azoknak 2020-ban az elmúlással kapcsolatos munka lesz a feladatuk. Lehet, hogy szembesülniük kell a halállal közeli hozzátartozók távozása árán, esetleg úgy, hogy őket éri baleset, mellyel közel kerülnek a halálhoz. Előfordulhat, hogy műtét közben betekinthetnek a túlvilágba, mely segíthet nekik feldolgozni a félelmeiket. Az is lehet, hogy egy rég eltávozott szeretett személy távozását kell most már mindenképpen feldolgozniuk és elengedniük. Ennek érdekében meg kell hozniuk egy komoly döntést 2020-ban: akarnak még élni, vagy sem? Hajlandóak szembenézni a fájdalommal vagy sem? Nem szégyen segítséget kérni és csatlakozni egy gyászcsoporthoz. Mivel a 8. ház a szexualitás háza is, ezért a szexuális zavarokkal küszködők sem számíthatanak kellemes évre. Akik elzárják vágyaikat, azokat folyton csábíthatják, akik viszont túlzásokba esnek, azoktól megvonja az univerzum az élvezeteket. Az adósságok is ehhez a házhoz tartoznak, ezért akiknek itt áll össze a három bolygó, azoknak rendezniük kell tartozásaikat, az üzleti életben pedig nagyon megfontoltnak kell lenniük, nehogy kárt tegyenek mások vagyonában. A spiritualitás is a 8-as ház szerves része, ezért egyeseknek meg kell majd ismerkedniük és fel kell vállalniuk okkult képességeiket. 

9. ház 

Külföldre költözést hozhat egyebek mellett a hármas együttállás ebben a házban. Akiknek bika az aszcendensük, azok lehet, hogy rákényszerülnek a külföldi munkavállalásra, fordított esetben arra, hogy visszatérjenek Magyarországra, mások pedig arra, hogy merjék végre használni nyelvtudásukat. Lehet, hogy külföldiekkel kerülnek kapcsolatba és ha jól csinálják a dolgaikat, az jövedemező, határon túlnyúló szerződéseket jelenthet 2020-ban. A vallás és magas szellemiség háza is a 9-es ház, ezért előfordulhat, hogy azokat, akik azt hiszik, ők uralják az életüket, hogy ők mindent kézben tartanak, azokat térdre kényszeríti az univerzum, hogy végül magasabb célokat szolgáljanak, kialakítsák, megreformálják eddigi hitrendszerüket, értékrendjüket és életfilozófiájukat. Mások kiábrándulhatnak egy-egy vallási irányzatból. A jogi ügyek háza is a 9-es ház, ezért pont kerülhet bizonyos ügyek végére, mások viszont csak bonyolultabbá válnak. 

10. ház

Akiknek itt áll össze a három bolygó, azoknak jó eséllyel kos az aszcendensük és nehézségeik adódhatnak a karrierben való előrelépésben. Nem kell persze negatívan megélni a hármas találkozót. Akik jó úton járnak, azokkal épp az ellenkezője fog történni és haladnak szépen előre a ranglétrán. Lehet, hogy kemény feladatokat kell megoldaniuk, de lényegében fejlődést könyvelhetnek el 2020 folyamán. Akik viszont nem az útjukat járják, azoknak esélyes, hogy borulni fog a karrierjük. Ha még időben elkapják a fonalat és kiugranak az elefántcsonttoronyból, akkor kevesebb lehet a rom körülöttük. 

11. ház

A halak aszcendenssel születetteknél komoly szortírozás várható a baráti körben. Az álbarátok, haverok elkopnak, és végül csak a stabil kapcsolatok fogják kibírni az együttállás energiáit. Az is előfordulhat, hogy segítőikben, támogatóikban kell csalódniuk, jó esetben pedig bevonzanak egy olyan partnert, akivel komoly célokat érhetnek el, akár globális méretekben. A lényeg, hogy bizonyos kapcsolatok végére pontot kell majd tenniük, hogy helyet adjanak a termékeny, újító energiáknak és olyanokkal haladjanak tovább útjukon, akiktől támaszra számíthatnak. Ez esetenként nagyon nehéz élmény lehet, főleg ha a horoszkóp tulajdonosa a legjobb barátaival kapcsolatban él meg csalódást. 

12. ház

A vízöntő aszcendenssel születettek kapják az egyik legnehezebb feladatot: elvonultan, magányosan kell megbirkózniuk démonaikkal, le kell ereszkedniük lelkük legmélyebb bugyraiba, és megoldaniuk mélyen gyökeredző problémáikat. A 12-es ház a rejtett dolgok háza, ezért azokat a témaköröket kell megvizsgálniuk, amelyeket eddig leplezni akartak, igyekeztek titkolni minenki elől. Szembe kell nézniük árnyoldalukkal is. Akik súlyos betegségekkel küszködnek, azok is válaszút elé érkeznek: akarnak élni vagy sem. A válaszukon múlik a gyógyulás vagy állapotuk romlása. Akik fogékonyak az ezotériára, azoknak az életében felerősödhetnek a spirituális energiák. Ha így történik, akkor foglalkozniuk kell velük. A bűnözők, akiknek itt áll össze a három bolygó, azok szinte biztos, hogy a rács mögött fogják végezni. Ha valaki orvosként nem kizárólag a betegei jó szolgálatába állítja tudását, annak is nehézségekkel kell szembemennie 2020-ban. 

Láthatod tehát, hogy mindenki megkapja a maga feladványát 2020-ban és csak rajtad múlik, hogyan fogod megélni ezt a nehéz évet. Ha hajlandó vagy a változásra, és leginkább arra, hogy saját magad érdekében módosítsd céljaidat, átállítsd a váltót, hogy vonatod másik sínpárra kerülhessen, akkor nem eshet bajod. Ha viszont ellenállsz, hiába kapálózol majd kézzel-lábbal, a végeredmény mindenképpen valami olyan lesz, amire nem számítottál. A megszokottól gyökeresen eltér majd az életed, és kénytelen leszel elfogadni azt, hogy 2020 végétől másképpen, más körülmények között és más szabályok szerint kell élned az életedet. Vállald hát a felelősséget az életedért, dolgozz alázatosan, fogadd el a változás tényét, döntsd le a korlátaidat és hidd el, pozitív mérleggel zárhatsz 2020. december 31-én. 

Legutóbbi bejegyzések

Oviból család

Most lehet elrontani

Hogy létezel

Egy óvónő lánya voltam

Jó is lenne

Összes írás

Copyright 2022, Anett Kőváry