Ezekre a betegségekre vagy hajlamos a csillagjegyed szerint

A náthaszezon kellős közepén egyesek ágynak dőlnek, mások különösebb odafigyelés és megelőző intézkedések nélkül, tünetmentesen vészelik át a kritikus időszakot. Egyesek migrénnel reagálnak a frontokra, másoknak csak akkor fáj a fejük, ha leesik a vérnyomásuk. Vannak, akik idősebb korukban mozgásszervi problémákkal küszködnek, mások 60-70 sőt, akár 80 évesen is gond nélkül szaladgálnak, tesznek-vesznek házuk körül. Némelyikünk hajlamos a cukorbetegségre, mások a meszesedésre, kövesedésre. A zodiákus, amelyben születtél elárulja, mely szerveid és testrészeid érzékenyebbek az átlagnál, milyen megbetegedések, testi rendellenességek kialakulására vagy hajlamos. Ugyanakkor ne feledd, hogy a betegségek kialakulásában nemcsak Napjegyed, hanem Holdjegyed és aszcendensed is szerepet játszik. 

Kos

Legérzékenyebb testrészed a fejed, illetve a fejeden található szerveid, köztük a szád és a felső fogsorod, homlokod és a füled. Gyakran küszködhetsz fejfájással, migrénnel, ha pedig elkapod a náthát, egész biztos, hogy belázasodsz. Mivel uralkodó bolygód a vért és az izomrendszert uraló tüzes Mars, hajlamos vagy a gyulladásos megbetegedésekre, leginkább homlok- és arcüreg gyulladásra, fülgyulladásra és kötőhártya gyulladásra. A kosok immunrendszere alapvetően nagyon erős, ritkán betegszenek meg. Ha mégis előfordul, akkor betegségük gyors lefolyású, hamar visszanyerik erejüket. Sokszor éri őket baleset, ez azért van, mert alapjáraton túlbuzgók és hajlamosak hirtelen, meggondolatlanul cselekedni. Ilyen esetekben általában a fejük sérül meg: beütik a fejüket, amin aztán púp keletkezik, esetleg betörik a fejük, szétharapják a szájukat, szájzárat kapnak a feszültségtől vagy valami vágást ejt a fejükön. A kosok anyagcseréje gyors, nem mellesleg imádják az aktív sportokat ezért nem hízékonyak. Ha mégis felcsúszik rájuk pár kiló, akkor azt minimális diétával esetleg pár napos böjttel könnyen leadják. 

Bika

Legérzékenyebb testrészed a nyakad, a torkod, a manduláid, a nyirokrendszered és a pajzsmirigyed. Gyakran küzdhetsz torok- vagy mandulagyulladással, látszólag indokolatlanul duzzadhatnak meg nyirokcsomóid, illetve problémád lehet a pajzsmirigy hormontermelésével (alul- és túlműködés egyaránt jelentkezhet). Bikaként sokszor ébredhetsz úgy, hogy elaludtad a nyakadat, nehezen mozogsz, elmacskásodtál, ugyanis a nyaki és a hát felső részén található csigolyák is a te jegyedhez tartoznak. Ha a gerincednek ezen a részén becsípődik egy ideg, előfordulhat, hogy karod lezsibbad. Uralkodó bolygód a veséket is uraló Vénusz, ezért lehetnek kiválasztással kapcsolatos problémáid is. A bikák anyagcseréje nagyon lassú, ezért ha túlzásba esnek az étkezésben, akkor könnyen felcsúszhatnak rájuk az extra kilók, ami azért probléma, mert a jegy szülöttei alapból lomhák, lusták, tehát nem szeretnek mozogni. Ha meghíztak, nehezen adják le a felesleget. Fontos, hogy egészségesen étkezzenek, és legalább minimális mozgást vezessenek be a hétköznapjaikba, hogy megelőzzék a túlsúly okozta betegségeket. 

Ikrek 

A vállaiddal, a kulcs- és szegycsontoddal, a bordáiddal, lapockáddal, mellkasoddal és a tüdőddel adódhat a legtöbb probléma. A zodiákusok közül te vagy a leghajlamosabb a megfázásra, hörghurutra, asztmára, a tüdőgyulladásra, a mellhártyagyulladásra. Jobb, ha mellőzöd a dohányzást, mert hosszútávon súlyos következményei lehetnek; tüdődnek szüksége van az egészséges, tiszta levegőre, ezért ha teheted, tölts sok időt a várostól távol, a természetben, esetleg pihenésképp ülj be egy sóbarlangba relaxálni, a tüdőd meg fogja hálálni a gondoskodást. Uralkodó planétádhoz, a Merkúrhoz tartozik még az idegrendszer is, ezért hajlamos lehetsz pszichés megbetegedésekre, úgy mint neurózis, pánikbetegség, depresszió, alvászavar. A jegy szülöttei nagyon aktívak, szüntelen pörgésben élik az életüket, ezért az elhízás veszélye náluk szinte a nullával egyenlő. Mivel étkezésükre is a kapkodás jellemző, ezért életükben előfordulhatnak gyomorbántalmak is. A legjobb, amit tehetnek, ha legalább az étkezés idejére lelassítanak, nyugodtan, kiegyensúlyozottan táplálkoznak, és kerülik a fűszeres, zsíros ételeket. 

Rák 

Felettébb érzékeny a gyomrod. Ha sokat stresszelsz, ideges vagy valami miatt, egész biztos, hogy a gyomrodra húzódik minden aggodalmad, azaz sokszor lehet “gyomorideged”. A te jegyedhez tartozik a gyomorszáj, a háti csigolyák egészen az ágyékig, a nyelőcső, a mellkas, valamint uralkodó bolygód, a Hold révén a méh, az emlők és a nyálkahártya, és az egyéb testnedvek is. Rossz gyomrod gyakran éghet, refluxos is lehetsz, súlyos esetben előfordulhat gyomor- és nyombélfekély is. Mivel nagyon szeretsz a múltban élni, ragaszkodsz az emlékeidhez, érzelmekhez, tárgyakhoz, az elengedési képesség hiánya miatt gyakran lehet székrekedésed is. Gyermekközpontú vagy, ezért ha valamilyen okból kifolyólag nem tudod megélni az anyaságot, a gondoskodást, gondjaid lehetnek a női nemi szervekkel, szélsőséges esetben daganat képződhet a melledben. A rákok anyagcseréje kiegyensúlyozatlan, hajlamosak a hízásra, vizesedésre. A legjobb nekik, ha néha beiktatnak 1-1 nap léböjtkúrát vagy egyéb méregtelenítést, hogy mentesítsék a teher alól az emésztőrendszerüket, különösen a gyomrukat. Igyanak sok folyadékot, alkoholt viszont mértékkel. 

Oroszlán

Oroszlánként a “szívedre veszed” a hétköznapi problémákat, lelki gondjaidat. Hajlamos vagy a szívbetegségekre, köztük a szívbillentyű- vagy szívritmuszavarra és infarktusra. Amikor feszült vagy, stresszelsz, általában az erős szívdobogás érzés vagy szívszorítás a legfőbb tüneted. Hozzád tartozik még a hátgerinc és maga a hát. Uralkodó bolygód az általános vitalitásért, vérkeringésért felelős Nap. Ha nem vigyázol magadra, könnyen lehetsz magas vérnyomás, stroke áldozata, ha pedig nem tanúsítasz kellő alázatot, akkor a hátad sínyli meg rossz tulajdonságodat, és lumbágód vagy általános hátfájdalmaid  lehetnek. Keringési problémáid akkor jelentkezhetnek, ha túlságosan a szíveden viselsz olyan dolgokat, amiket nem kellene.Az oroszlánoknak nagyon erős az immunrendszerük. A kosokhoz hasonlóan gyorsan megbirkóznak a betegségekkel. Anyagcseréjük jól működik, de hajlamosak a falánkságra, mértéktelenségre, ezért idősebb korukban elhízhatnak. Fontos, hogy rendszeresen sportoljanak, leginkább olyasmit, amivel a hátizmaikat erősítik. Az úszás, kajakozás kifejezetten jót tesz testi egészségüknek. 

Szűz

Annyira aggódsz az egészségedért, hogy képes vagy a bolhából elefántot csinálni. Kényesen ügyelsz a testedre, megfelelően étkezel és nem hanyagolod el a testmozgást sem, sőt inkább hajlamos vagy túlzásba esni és megerőltetheted magad. Uralkodó bolygód a Merkúr, ezért neked is vigyáznod kell a tüdődre, a légzőszerveidre illetve az idegrendszeredre is. Hozzád kapcsolódik az epe, a máj, a hasnyálmirigy, a patkóbél és vékonybél, a féregnyúlvány valamint a csukló, a kézfej és az ujjak. Ha túlzásba viszed a fizikai munkát, vagy olyasvalamit dolgozol, amit nem szeretsz, akkor deformálódhatnak az ujjaid vagy gyulladás alakulhat ki az ínhüvelyeidben. Mivel szorongó természetű vagy, ezért félhetsz a betegségektől, emiatt pedig hajlamos vagy a hipochondriára. Ha undorodsz a környezetedtől, abba is hajlamos vagy belebetegedni. Jellegzetes szűz betegségek még a székrekedés valamint a hasmenés, a gyomor- és nyombélfekély, az epekő, az epehólyag gyulladás, az allergia, valamint az immunrendszer gyenge működése. A szűzeknek is lassú az anyagcseréjük, ezért érthető az aggodalmuk. Oda kell figyelniük testükre, hogy ne tunyuljanak el és megőrizhessék egészségüket. Szervezetüknek sok rostra és folyadékra van szüskége, ami segíti az emésztést. Hogy ne aggodalmaskodjanak állandóan, jót tesz nekik a jóga illetve a meditáció, melynek segítségével lecsendesedhetnek és testük összhangba kerülhet lelkükkel.

Mérleg

Gyenge az immunrendszered, könnyen megtámadhatnak különböző betegségek, viszont amilyen gyorsan ágynak esel, olyan gyorsan fel is állsz. Ráadásul nem kell erős gyógyszereket szedned ahhoz, hogy felépülj. Az alternatív gyógymódokat és homeopátiás szereket neked találták ki, ugyanis esetedben tökéletesen funkcionálnak. A bikákhoz hasonlóan te is a Vénusz uralma alatt állsz, de nem ugyanazok a testrészeid érzékenyek, mint nekik. Hozzád tartozik a petefészek, a herék valamint a vese, mellékvese, a lumbális csigolyák, továbbá a bőr is. Életednek állandó szereplője lehet az ekcéma, küzdhetsz a pattanásokkal, esetleg hajhullással. Hajlamos vagy a táplálkozási zavarokra is, köztük a szélsőséges esetekre is, úgy mint a bulimia és az anorexia. Sokat fájhat a derekad, leginkább akkor, ha túl sok munkát vállalsz, túlzott lelki megpróbáltatásoknak teszed ki magad, vagyis túl sok terhet cipelsz. Gondjaid lehetnek a veséiddel, húgyúti fertőzésekkel, ezért fogyassz sok folyadékot, hogy átmosd szervezetedet. A mérlegek anyagcseréje gyors, nem hízékonyak, viszont oda kell figyelniük arra, hogy mit esznek. Allergiásak lehetnek ugyanis különböző élelmiszerekre. 

Skorpió
Elképesztően szívós vagy, egy betegségnek alaposan meg kell dolgoznia azért, hogy ledöntsön a lábadról. Uralkodó bolygód a Mars valamint a Plútó, tehát hasonló problémákkal küszködhetsz, mint a kosok, köztük gyulladásokkal, vérképző rendszert érintő gondokkal, és látszólag váratlan balesetekkel. Érzékeny a húgyhólyagod, a nemi szerveid, a végbeled és a vastagbeled. Lehet székrekedésed vagy egyéb bélproblémáid, aranyered, hólyaghurutod, petefészek-, illetve prosztata gyulladásod, colitised, Chron-betegséged, valamint hormonrendszerrel kapcsolatos megbetegedéseid. A szexuális életedben is légy elővigyázatos, ugyanis óvatlanság esetén nemi betegségek is utolérhetnek. A skorpiók anyagcseréje nem túl jó, de serkenteni lehet a működését egyebek között rendszeres sporttal és egészséges táplálkozással. Legfőképpen bélrendszerükre kell vigyázniuk, ugyanis az a legérzékenyebb. Ennek az az oka, hogy a skorpiók nagyon érzelmesek, ugyanakkor zárkózottak, hajlamosak elrejteni problémáikat, ezzel együtt nem elengedni, feldolgozni azokat, mely sok béllel kapcsolatos emésztési probléma forrása lehet esetükben. Jót tesz nekik a masszázs vagy a szauna, ahol lazíthatnak és kiengedhetik magukból a méreganyagokat.

Nyilas
Nagyon érzékeny a csípőd, olyannyira, hogy túlzott megterhelés vagy óvatlanság esetén idősebb korodban csípőprotézisre szorulhatsz. Uralkodó bolygód a Jupiter, mely a kiterjedés, tágulás szimbóluma, tehát átvitt értelemben hajlamossá tesz a testi terebélyesedésre. A Jupiterhez tartozik a máj is, ezért légy mértékletes az alkoholfogyasztással, mert májzsugorra, májgyulladásra, hepatitisre is fogékony vagy. Te is a tüzes jegyekhez tartozol, ezért vigyáznod kell magadra. Ha ugyanis két végén égeted a gyertyát, könnyen balesetet szenvedhetsz. Előfordulhat, hogy valamilyen sporttevékenység miatt szenvedsz sérülést, például izomhúzódást. Csípődben ízületi gyulladás is kialakulhat. Az ülőidegek, a comb, a mutatóujj és a hallás is a te jegyedhez tartozik, ezért ne csodálkozz, ha idősebb korodban hamarabb elveszíted a hallásodat az átlagnál. A nyilasok gyorsan égetnek ugyan, hisz aktívak, szeretik a mozgást, viszont uralkodó bolygójuk, a Jupiter miatt észrevétlenül csúszik rájuk 1-2 kiló, legfőképpen csípőtájékra. A túl sok zsíros étellel és a szénhidráttal kell elsősorban vigyázniuk. A nyilasok rengeteget utaznak, ezért gyakran résztvevői közúti baleseteknek, szélsőséges esetben külföldön történt szerencsétlenségeknek. 

Bak

A Szaturnusz uralma miatt bakként elsősorban csontproblémákkal kell megküzdened. Ha óvatlan vagy, esetleg nem dolgozol alázatosan, biztos, hogy a szaturnikus energiák miatt kificamodik, eltörik vagy zúzódik valamelyik csontod. A bakhoz elsősorban a térd tartozik, ezért lehet, hogy már gyerekkorod óta recseg-ropog ez a testrészed. A bakhoz tartoznak még a fogak és a bőr is. Küzdhetsz szuvasodással, fogkővel, fogtöréssel, valamint bőrproblémákkal a súlyosabb fajtákból, úgy mint a pikkelysömör vagy az ekcémák makacs, hosszú lefolyású változata. Idősebb korodban reumára, csontritkulásra, idegzsábára, ízületi gyulladásokra és kopásokra kell számítanod, de kövesedésre is hajlamos lehetsz. A bakok elképesztően szívósak, ellenállóak, leginkább azért, mert óvják az egészségüket. Ritkán betegszenek meg, ugyanis odafigyelnek az öltözködésükre, a testmozgásra és a megfelelő táplálkozásra is. Mindez nem okoz problémát nekik. A sport szerves részét kell, hogy képezze életüknek, mert segítségével redukálni tudják a mozgásszervi problémák kialakulását. Járhatnak nyugodtan masszázsra, esetleg csontkovácshoz is. Fontos, hogy táplálkozásban ne vonjanak meg maguktól semmit, mert egyensúlyban kell tartaniuk a szervezükben lévő ásványi anyagokat. 

Vízöntő
Rugalmasabb vagy a bakoknál, ezért hiába uralkodik rajtad a Szaturnusz, mégis kevésbé vagy hajlamos az ízületi és csontproblémákra. Másik uralkodód, az Uránusz miatt viszont oda kell figyelned a belső elválasztású mirigyekre, az idegrendszeredre, a vénákra, visszerekre, bokádra, a lábszáradra, azon belül is a sípcsontodra. Betegségek közül általában a magas vérnyomás, az érgyulladás, a trombózis, a pánikbetegség, a hormonbajok, az alvászavar és különféle ritmuszavarok bukkanhathatnak fel az életedben. Sportoláskor, ha megsérülsz, szinte biztos, hogy a sípcsontod lesz az áldozat. Szükséged van az intenzív, rendszeres testedzésre, mert így tudod a leghatékonyabban levezetni a mindennapi stresszt. A dohányzást mellőzd az erek érzékenysége miatt, valamint kerüld az alkoholt és az egyéb aljzószereket is, mert rosszabbul reagálhatsz rájuk, mint a többi jegy szülöttei. Túlpörgethetnek téged. A vízöntők anyagcseréje nagyon gyors. Fontos, hogy rengeteg teendőjük mellett szakítsanak időt a minőségi pihenésre. Ha megtalálják az egyensúlyt a munka és a relaxáció között, akkor sokkal kisebb az esélye annak, hogy betegséggel kell szembenézniük.

Halak
A csillagjegyek közül te vagy az, aki szinte minden betegségre hajlamos és sajnos nagyon könnyen bele is esel a csapdába. Annyira érzékeny vagy, hogy mindenkinek a rezgését felveszed, átérzed mások problémáit és ezzel magadra veszed az ő terheiket is. Nálad a fejfájástól kezdve az emésztőszervi problémákon át az ízületi gondokig bármi előfordulhat. Uralkodó bolygód a Neptunusz, mely legfőképpen a lábfejedet, a nyirokrendszeredet teszi próbára. Lehet lúdtalpad, bokasüllyedésed, vizesedhet a bokád, ezeken felül hízékony is lehetsz, gyakran felfázhatsz, megfázhatsz és beleeshetsz szenvedélybetegségekbe is. Mellőzd a tudatmódosító szereket, keresd a természetes átlényegülés formáit, úgy mint a jóga, vezetett meditáció, agykontroll, mellyel legyőzheted démonaidat és távol tarthatod magad a kísértésektől. Mozogj rendszeresen, igyál sok gyógyteát, vizet, hogy kimosd szervezetedből a felhalmozott méreganyagokat. A halak anyagcseréje gyenge, lassú, amit a rendszertelen életmód, a helytelen étkezés és a káros szenvedélyek csak tovább rontanak. Fontos, hogy időt szánjanak önmagukra, hogy olykor úgymond elvágják magukat a külvilágtól, elvonuljanak, kitisztítsák testüket és lelküket, hogy egészségesek maradjanak. A rendszeres életvitel, valamint lélekmunka segít nekik egészségük megőrzésében.

Legutóbbi bejegyzések

Oviból család

Most lehet elrontani

Hogy létezel

Egy óvónő lánya voltam

Jó is lenne

Összes írás

Copyright 2022, Anett Kőváry