Ilyen munka illik hozzád a csillagjegyed szerint

“Mi leszel, ha nagy leszel?” – emlékszel még, mit válaszoltál gyermekként erre a bonyolultnak tűnő kérdésre? Amikor leszületünk a Földre, mindannyian ösztönösen tudjuk, hogy miért érkeztünk, és milyen eszközök segítségével akarunk eljutni életcélunkig. Mozart már 3 évesen csembalózni tanult, 5 évesen pedig megkomponálta első zeneművét, Picasso előbb tanult meg rajzolni, mint beszélni, majd 9 évesen megfestette első olajképét. Enrico Fermi 10 évesen elektromos motorokat épített, Blaise Pascal 12 éves korára saját matematikai terminológiát dolgozott ki, Clara Schumann 4 éves koráig nem tudott beszélni, de 10 évesen már saját zongora darabjait komponálta. Mindannyian tehetségesek vagyunk valamiben, és csak rajtunk múlik, hogy felszabadítjuk vagy elnyomjuk képességeinket.

Kos
Kosként minden bizonnyal nehezen tűröd a monotóniát és az unalmas munkaköröket. Szeretsz irányítani, ezért minden vezető pozíció megfelelő lehet számodra, lehetsz akár egy cég igazgatója, vagy a saját főnököd a vállalkozásodban. Ha mégis alkalmazotti munkaviszonyba kényszerülsz, szereted, ha önállóan végezhető feladatokkal bíznak meg, ugyanis ragyogóan teljesítesz egyedül, a saját szabályaid szerint haladva. Az aktív munkák is jól illenek hozzád, lehetsz edző, versenyző, testnevelés tanár, de nem ijesztenek meg a mások védelmezéséről szóló munkakörök sem. Örömmel szegődsz katonának, rendőrnek, tűzoltónak vagy akár sebésznek. Nem utolsó szempont nálad az izgalom sem: imádod, ha magasra szökik az adrenalin szinted, ezért passzolnak hozzád a veszéllyel járó foglalkozások is, úgy mint kalandtúrák vezetője, ejtőernyős, tandemugró, kaszkadőr. Kosként szívesen vállalsz fel olyan pozíciókat is, amelyeket még senki sem csinált előtted. Szeretsz új dolgokat kipróbálni, hajt a kíváncsiság.

Bika
Bikaként tipikus igavonó vagy. A kosokkal ellentétben téged nem ijeszt meg a monotónia, képes vagy hosszú időn át ugyanazokat a mozdulatokat végezni hiba nélkül. Nem visel meg a szalag melletti, vagy más fizikai munka, mert masszív vagy, kitartó és türelmes. Anyagközpontúságod miatt akár jó üzletemberré is válhatsz, de nehezen jutsz előre a ranglétrán, ha nem mersz kockáztatni. Ne törekedj állandóan a biztonságra! Szereted a természetet és a hozzá kapcsolódó munkaköröket, ezért nagyon jó gazdálkodó, kertész, agrármérnök, állattenyésztő lehetsz. Mivel rajongsz a finom ételekért, italokért, ezért jól teljesíthetsz cukrászként, szakácsként vagy bármilyen más vendéglátói munkakörben is. Nagyon fejlett az esztétikai érzéked, ezért a divatszakma, az építészet, a lakberendezés, a varrónői foglalkozás, a fodrász szakma is illik hozzád. Aktivitást igénylő munkaköröket ne vállalj el, mert bár alapos vagy, túlságosan lassú és lomha lehetsz ezekben. Hagyományőrző szemléletmódod miatt néptáncosként, műgyűjtőként, régiségkereskedőként is jól boldogulsz.

Ikrek
Nem szereted, ha munkahelyed helyhez kötött, ugyanis imádod a pörgést, a változatosságot. Szívesen dolgozol olyan területeken, melyek segítségével mozgásban maradhatsz, utazhatsz, kommunikálhatsz, esetleg kereskedői, üzletkötői tevékenységet végezhetsz. Mivel lyukat beszélsz az emberek hasába, ezért biztosítási ügynökként vagy termékbemutatókon is nagy sikereket érhetsz el. Jó idegenvezető lehetsz, mert szeretsz megismerni idegen kultúrákat, beszélni a helyi specialitásokról, látnivalókról, de akár vezetője is lehetsz egy utazási irodának, ugyanis ennek a pozíciónak köszönhetően rengeteg emberrel kerülsz kapcsolatba, és köthetsz működőképes szerződéseket. A tömegkommunikációt is neked találták ki, szépen beszélsz, jól írsz, ezért a médiában bármilyen területen elhelyezkedhetsz. Nagyszerű rádiós, televíziós munkatárs vagy újságíró válhat belőled. Nagyon jó a szervezőképességed, emiatt hostessként, tolmácsként, logisztikusként, szerkesztőként is boldogulsz. Az ikrek jegyhez tartozik a közlekedés is, ezért megjelenhetsz a világban sofőrként is áru- és személyszállítás területén egyaránt. Ne vállalj el olyan pozíciókat, amelyek nem biztosítanak számodra kellő változatosságot és mozgást. Ha mégis megteszed, számolj azzal, hogy nagyon hamar be fogod nyújtani a felmondásodat.

Rák
Roppantul fontos számodra, hogy munkahelyeden jó legyen a hangulat, hogy úgy érezd, az a második otthonod. Képtelen vagy visszataszító, koszos, rideg körülmények és szabályok mellett dolgozni. Nagyon gyermekszerető vagy, emiatt alkalmas lehetsz gyermekgondozói, óvónői, bölcsődei vagy szimplán emberekkel kapcsolatos pályákra is, ugyanakkor tanárként nehezen boldogulhatsz, mert túlságosan érzékeny és sértődékeny vagy. Ha egészségügyi vonalon szeretnéd kipróbálni magad, biztos, hogy jó döntést fogsz hozni, ugyanis szeretsz segíteni, gondoskodni. Próbáld ki magad bátran természetgyógyászként, ápolóként, szociális munkásként, de akár állatgondozóként is meglelheted a boldogságot, a lényeg, hogy foglalkozz olyanokkal, akik a segítségedre szorulnak, esetleg magatehetetlenek. Jó formai érzékednek és az otthon melegéhez való kötődésednek köszönhetően jól teljesíthetsz az ingatlanpiacon vagy lakberendezőként is. Vonzódsz az elmúlt, régi dolgokhoz, ezért a művészettörténészi, régészi, eredetkutatási pálya is tökéletes választás.

Oroszlán
Oroszlán jegyűként két dolog fontos számodra igazán: az egyik, hogy a munkádban fel tudd szabadítani kreativitásodat, a másik pedig, hogy vezető szerepet tölts be. Borzalmas beosztott vagy, mert imádsz a középpontban lenni. Neked a színpadon vagy a képernyőn van a helyed, nem a közönség soraiban. Nem szereted, ha szabályokat állítanak fel neked, ha utasításokat kell teljesítened, és mások maguk alá akarnak gyűrni téged. Utóbbi szinte elő sem fordul, mert a munkatársaid ösztönösen tartanak tőled vagy rajonganak érted. Mindenkiből kiváltasz valamilyen reakciót. Mivel szeretsz szerepelni, fantasztikus színész, jó előadóművész, motivátor válhat belőled, sőt, ha jó a humorod, humoristaként is lehengerlően teljesíthetsz. Emellett elképesztően jó az üzleti érzéked, jól spekulálsz, becsülsz, ezért a tőzsdén nagy sikereket érhetsz el. Előfordulhat, hogy luxussal kapcsolatos területen dolgozol, például egy 5 csillagos szállodában vagy egy neves étteremben, ahol jól reprezentálsz, csinálod a propagandát. Felbukkanhat életedben a szerencsejáték is, de oroszlánként nem áll távol tőled a politika sem, ráadásul mivel nem szeretsz a háttérben tevékenykedni, ezért akár miniszterelnök, pártvezető, vagy bármilyen más vezető pozíció szóba jöhet az esetedben.

Szűz
Szűzként felettébb erős a hivatástudatod, módszeres vagy és szervezett. Jól alkalmazkodsz a nehéz munkakörülményekhez, elbírod a kemény fizikai munkát, de nem áll távol tőled a könnyed, ugyanakkor strukturált irodai munka sem. A lényeg, hogy ne kelljen irányítanod, ugyanis sokkal jobb beosztott vagy, mint főnök. Pontos vagy, logikus, jó az elemző és az összegző képességed, emiatt tökéletesen illik hozzád a könyvelői, számlaszakértői, ügyvivő vagy bármilyen ellenőri pozíció, esetleg szabályokat felállító munkakör. Szorgalmadnak, kitartásodnak és analizáló képességednek köszönhetően nyugodtan ráléphetsz az orvosi, gyógyszerészi pályára is, de kutatói munkára is tökéletesen alkalmas vagy. Mivel szereted a rendet, ezért nyugodtan dolgozhatsz raktárosként, árufeltöltőként, esetleg logisztikusként, ahol folyamatosan, szabályok szerint kell rendszerezned, igazítgatnod, mozgatnod az árut. Kritikai vénádat kiélheted műkritikusként, tisztaságmániádat pedig köztisztasággal, fertőtlenítéssel, élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos szakmákban.

Mérleg
Határtalan vonzalmat érzel a szépség, a harmónia iránt, ezért a szépségipar bármelyik területe tökéletes választás lehet a számodra. Szegődj bátran kozmetikusnak, sminkesnek, fodrásznak, plasztikai sebésznek, a harmóniára való törekvés miatt épület illetve díszlettervezőnek, dekorációs, lakberendező vagy térrendező munkatársnak. De a szépség iránti vonzalmadat kiélheted akár virágkötőként, fotósként is, esetleg bármilyen művészetben, amelyhez érzéked van. Lehetsz festő, táncos vagy színész is. Fontos számodra, hogy csapatban dolgozz, nem szeretsz egyedül tevékenykedni. A szépségipar mellett mérlegként jól tudsz érvényesülni szellemi területeken is, legfőképpen a közvetítés, diplomácia és az igazságszolgáltatás területén. Érdekelhet a történelem, a filozófia és a vallás is, emiatt szívesen szegődsz akár jogi pályára is. Párkapcsolattal, rendezvényszervezéssel kapcsolatos munkakörök is érdekelhetnek, úgy mint partner közvetítő, esküvőszervező, esetleg program – vagy művelődésszervező.

Skorpió
A teherbírásod rendkívüli, szívós vagy és önálló, ezért nehezen viseled a szabályokat és a fegyelmezést. Éles szimatod alkalmassá tesz az üzleti életre, a pszichológiai munkára és a nyomozói munkakörökre. Ösztönösen értesz az okkult témakörökhöz, ezért spirituális területeken is boldogulhatsz. Erős szexualitásod miatt lehetsz szexuál terapeuta, de akár nőgyógyász vagy urológus is. Nagyon szereted a titkokat, imádsz felfedezni, kutatni, emiatt vonzódhatsz a régészethez, barlangászathoz, búvárkodáshoz vagy bármilyen laborban végzett kutatói munkához. Kiváló orvos válhat belőled, legfőképpen a sebészi terület iránt érezhetsz vonzalmat. A halállal kapcsolatos munkák is testhezállók számodra, lehetsz sírásó, sírköves, aneszteziológus, temetkezési vállalkozó is, de szóba jöhetnek az olyan munkák is, ahol a saját életedet teszed kockára, például tűzoltóként. Esetleges rombolási hajlamodat a hétköznapokban kiélheted kártevő irtóként vagy épületbontóként.

Nyilas
Nyilasként mozgással, utazással és állandó változással járó munka passzol hozzád igazán. Például nemzetközi kapcsolatok építése, utazási iroda vezetője, idegenvezető, ügynök is lehetsz. A sporttal kapcsolatos tevékenységek is közel állnak hozzád, ezért jó edző vagy tornatanár válhat belőled. Vonzóhatsz az állatokhoz, legfőképpen a lovakhoz, ezért akár lovasklubban, lovászként is tevékenykedhetsz. Minden olyan terület iránt rajongsz, ahol ideákért, emberekért dolgozhatsz, emellett nagy az igényed a társadalmi szerepvállalás iránt, ezért megjelenhetsz a világ politikusai, szónokai között. Dolgozhatsz bármilyen hittel, vallással, filozófiával kapcsolatos területen, így papként, lelkészként, vagy olyan tanárként is akár, aki magasabb rendű dolgokat tanít tanítványainak. Az igazság nagykövete vagy, ezért jogászként, ügyvédként vagy bíróként is bátran keresheted a kenyeredet.

Bak
Szereted, ha te fogod a gyeplőt, általában csak magadban bízol, ezért vezető pozícióra vagy saját vállalkozás megalapítására törekszel, nem vagy jó csapatmunkás. Olyan munkák illenek hozzád, amelyek erős személyiséget, logikát, szigorúságot, önfegyelmet igényelnek. Értesz a kereskedelemhez, a pénzügyekhez: nagyszerűen boldogulsz közgazdászként és pénztárosként is. Jók számodra a kővel kapcsolatos munkák, így a bányászat, a geológia, továbbá a csonttal, körömmel, hajjal kapcsolatos területek, köztük a fogorvosi pálya, a bőrgyógyászat, a pedikűr-manikűr és a fodrászat. Nagyon jó stratéga vagy, ezért politikusként is kiemelkedhetsz a tömegből. Szereted a rendet, a struktúrát, ezért építészetben is jól teljesítesz, ráadásul kihívásként tekintesz minden olyan dologra, ami még nem készült el, vagyis amit te magad építhetsz fel. Mivel szabálytisztelő vagy, szereted rendre utasítani azokat, akik ezt nem teszik meg: jó ellenőr, rendőr esetleg végrehajtó válhat belőled. Ha pedig azon kevés bakok közé tartozol, akik spirituálisan nyitottak, előfordulhat, hogy életedet egy magasabb rend szolgálatába állítod, hát lehetsz apáca, szerzetes vagy szellemi vezető.

Vízöntő
Reformer hajlamod miatt kitűnőek számodra a modern technológia területei, így foglalkozhatsz bátran programozással, egyéb számítástechnikai munkákkal, esetenként futurista tudományokkal, úgy mint az űrkutatás vagy az asztrofizika. Nagy a szabadság iránti igényed, ezért olyan munkakörök passzolnak hozzád, ahol a saját szabályaid szerint teheted a dolgod, ahol te magad osztod be az idődet és ahol szükség van egyedi, innovatív ötleteidre. Valószínűleg nem szeretnél vezetővé válni, sokkal jobban szereted a csapatmunkát. Erősen emberközpontú vagy, szeretsz mások problémáival foglalkozni és mivel érdekelnek a társadalmi összefüggések, így felbukkanhatsz a szociális, szociológiai és politológiai területeken is. Tele vagy fantasztikus, egyedi elképzelésekkel, amit a reklámszakmában, marketing területeken is kamatoztathatsz. Nyughatatlan vagy és kreatív, ezért a színészi vagy más művészi pálya sem áll távol tőled. A vízöntő jegyhez kapcsolódik az idegrendszer és az elektromosság analógiája is, ezért sokan bukkannak fel közülük a pszichológia, neurológia valamint az elektronikával kapcsolatos területeken.

Halak
Ha hatalmas szívedet, gyógyító, esetleg művészi képességedet használhatod munkádban, az számodra maga a kánaán. Minden olyan munka megfelelő számodra, melyben az emberi lélekkel és egészséggel foglalkozhatsz, tehát lehet belőled kiváló terapeuta, ápoló, orvos, természetgyógyász, gyógyszerész is. Határtalan jóság uralja szívedet, ezért örömmel segítesz mindenkinek, aki segítségre szorul, köztük hajléktalanoknak, betegeknek, elhagyott állatoknak. Nagyon erős művészi képességeid vannak, jó lehetsz színészetben, ahol érzelmeket kell megjelenítened, ahol bele kell bújnod más emberek bőrébe. Lehet, hogy nagyon jól írsz, beszélsz, festesz, esetleg énekelsz. Uralkodó bolygód a Neptunusz, ezért minden hozzá kapcsolódó, vizes területen, például halászatban, hajósként, tengerkutatóként, úszómesterként is jól tudsz teljesíteni. Foglalkozhatsz szenvedélybetegekkel vagy magával a függőségre hajlamosító dolgokkal is, így borász, alkoholkereskedő, kocsmáros, vendéglátós is válhat belőled. Ha ismered a határaidat és megálljt tudsz parancsolni magadnak, próbálkozhatsz a szerencsejáték területén is.

Legutóbbi bejegyzések

Oviból család

Most lehet elrontani

Hogy létezel

Egy óvónő lánya voltam

Jó is lenne

Összes írás

Copyright 2022, Anett Kőváry