Megmutatjuk, milyen szinten éled a jegyedet

Gondolkodtál már azon, miért különbözik egymástól két skorpió jegyben született ember? Az egyik agresszív, erőszakos és határtalanul makacs, a másik melegszívű, gondoskodó, érzékeny és romantikus. Vagy lehet, hogy az egyik halak ismerősöd zongoraművész, egy másik viszont alkoholista vagy más szenvedélybetegségekkel küzd. Az asztrológia szerint a különbség abból fakad, hogy a csillagjegyeket különböző szinteken – alacsony, közép és magas – élhetjük meg a lélek fejlettségétől függően. A magas szinten élő lelkek közül kerülnek ki a legerősebb szellemi vezetők, úgy mint Buddha, Teréz anya, de ilyen volt igazságos Mátyás király és Diana hercegnő is. 

Érdemes legalább középszinten élni jegyünket, hogy lehetőségünk legyen magas szinten befejezni jelenlegi küldetésünket. Tóth Brigi írásából megtudhatod, melyik szinten állsz.

Kos

Az alsó szinten élő kos lelkek az úgynevezett “kocsmai verekedők”. Agresszíven törnek előre, érzéketlenül gázolnak át mindenen és mindenkin csak hogy célba érjenek. Erőszakosak, keresik a balhét, állandóan vibrál körülöttük a levegő. Törtetők, akik csak a saját érdekeiket tartják szem előtt. Bármit megtesznek, hogy elérjék, amit akarnak, ha kell erőszakhoz folyamodnak. Középszinten szintén törtetnek, de már nem  gyűrnek maguk alá mindenkit, akit veszélyesnek ítélnek. Megdolgoznak azért, hogy övék legyen a győzelem, ugyanis szeretnek versenyezni. A fizikai erőszakot mellőzik, beszédükben azonban még mindig erőteljesek, olykor durvák és bántók. Tűzön-vízen keresztülviszik, amit akarnak, de szívesen harcolnak szeretteikért is. Kapcsolataikban  sok a konfliktus, szeretik, ha övék az utolsó szó. Magas szinten a kosok már nemcsak önmagukért, hanem bármiért és bárkiért is hajlandók harcba szállni. Valóságos vértanúként viselkednek, ha kell, feltartóztatják az ellenséget, amíg a többiek elmenekülnek. Életüket adják a számukra nemes célokért. 

Bika

Csak az élvezeteket hajszolják az alsó szinten élő bikák. Egyetlen céjuk van az életben: mindig legyen elég pénzük, amiből megvásárolhatják azokat a dolgokat, amelyek boldoggá teszik őket, legyen az egy ház, egy finom étel, ital vagy világkörüli utazás. Nem érdekli őket más, csak az anyagi világban való boldogulás, emiatt beleeshetnek a fukarság vagy a túlzott raktározás csapdájába. Mérhetetlenül lusták, nehezen lehet rávenni őket a munkára, miközben szeretnek másokat csicskáztatni annak érdekében, hogy ők úszkálhassanak a luxusban. Lehetnek nagyon lassúak, lomhák is, és emiatt nem tudják elérni céljaikat. Középszinten sokat tesznek azért, hogy biztosítsák maguknak és családjuknak az anyagi biztonságot, még státuszszimbólumokat gyűjtenek, de már tisztában vannak azzal, hogy amit birtokolnak, bármikor elveszíthetik. Kényelemszeretők, de ha noszogatják őket, akkor nagyon dolgosak, bármit megcsinálnak. A legfelső szinten képesek elengedni az anyagi kötődéseiket, nem ragaszkodnak semmihez, a jelenben élnek és szívesen segítenek rászoruló embertársaikon. Képesek odaadni az utolsó pénzüket is, ha úgy érzik, másnak nagyobb szüksége van rá. Türelmesen, szorgalmasan dolgoznak, de már magasabb, emelkedettebb célokért, nem a vagyon halmozásáért. 

Ikrek

Képesek órákat beszélni a semmiről alsó szinten. Mondataik összefüggéstelenek, tudásuk felszínes, ennek ellenére mindig valami okosságot, nagy dolgot akarnak mondani. Folyton beszélni akarnak, rátelepszenek más emberekre, csak azért, hogy kommunikálhassanak. Az üzleti életben semmi nem számít nekik, csak az, hogy ők jól járjanak. Kiválóan hazudnak, kapcsolataikat alapvetően a hűtlenség jellemzi, mert senki mellett sem képesek gyökeret ereszteni. Középszinten is csapongók, de már felcsillan bennük a hűség szikrája. Ha szerelembe esnek, hajlandók megállapodni, ám nagyon szórakoztató társat igényelnek, csak akkor maradnak egy helyen. Az üzleti életben már nemcsak önmaguk érdekében tárgyalnak, hanem képesek figyelembe venni a partner üzleti érdekeit is. Tudásuk még mindig felszínes, mert mindent tudni akarnak, mindenbe belekóstolnak, de nem képesek egy témakörben alapos tudást szerezni. Magas szinten ők a világ legtehetségesebb szónokai. Szavaikkal tömegeket képesek megmozgatni, már nem jellemzi őket a szétszórtság, épp ellenkezőleg: összeszedettek, képesek mély tudást szerezni azáltal, hogy figyelmüket egy dologra irányítják. Az üzleti életben csak és kizárólag olyan szerződéseket kötnek, amelyek mindenki számára megfelelnek. Jó érdekképviselók, ügyvédek, akik a jó célokat szolgálják. 

Rák

Alsó szinten hajlamosak beleesni a mártírszerepbe: mindent magukra vállalnak, majd utólag sajnáltatják és sajnálják önmagukat a sok fáradtság miatt. Ebből alkalmanként családi drámák kerekedhetnek. Olyan édesanyák, akik bár jó szülők, szeretetükkel megfojtják gyermeküket, és ezt nem veszik észre. Rátelepszenek, és hajlamosak maguk mellé láncolni őt, nem hagyják, hogy a saját útját járja. Olykor túlságosan nyájasak, folyton azt akarják éreztetni mindenkivel, hogy ők nélkülözhetetlenek, hogy őket nem pótolhatja más. Lehetnek fanatikusak, akik akkor is gyermeket akarnak nevelni, ha körülményeik azt valójában nem teszik lehetővé. Lehetnek túlérzékenyek  és hisztisek is. Középszinten kiváló édesanyák, szeretik, de fegyelmezik is gyermekeiket. Nem teher nekik a várandósság, a szülés és a gyermek ellátása sem. Nehezen engedik el gyermeküket, még ezen a szinten is elvárják a napi kapcsolattartást, de már elfogadják, hogy gyermeküknek saját lábára kell állnia. Magas szinten már nem esnek bele a mártírszerepbe, nem válnak áldozattá, képesek elengedni gyermekük kezét, amikor annak eljött az ideje, majd élni a saját életüket úgy, hogy közben más tevékenységben élik meg a gondoskodást. Nem tartják magukat nélkülözhetetlennek, feltétel nélküli törődés és szeretet jellemzi őket. 

Oroszlán

Tipikus rossz uralkodók az oroszlán jegy alacsony szintjén élő lelkek. Csak csillogni akarnak, arra törekszenek, hogy elnyomják “népüket”, nem adnak semmit, miközben követelnek. Iszonyatosan hiúk, gőgösek és önzők, mindent és mindenkit eltipornak, ha valami nem tetszik nekik. Mindenből többet akarnak, nem tudják meghúzni saját határaikat. Állandóan feltűnést keltenek, provokatívak és hisztérikusak. Középszinten bár még mindig fontosnak tartják saját vágyaikat, már hajlandók meghallgatni másokat is, képesek kompromisszumokat kötni. Sokat adnak a külsőségekre, szeretik felvenni csalájdukban az uralkodó szerepét, sokat vitáznak, hatalmi játszmáznak, de már képesek felismerni önzőségüket, hiúságukat és határt szabni rossz tulajdonságaiknak. Felső szinten lehengerlő uralkodók, “alattvalóik” imádják őket. Feltétel nélküli szeretetet adnak, nem hoznak döntést önös érdekekből, mindig figyelembe veszik, mi jó másoknak. Szeretnek adni és nem várnak cserébe semmit. Bár jól érzik magukat a középpontban, nem akarnak feltűnősködni. Kisugárzásuk erős, határozott, de természetes, nem játszanak rá. Odafigyelnek másokra, gondoskodnak minden elesettről. 

Szűz

A legszorongóbb lelkek az alacsony szinten élő szüzek. Félelmeiket, frusztrációikat állandó kritizálással, szőrszálhasogatással és szüntelen beszéddel igyekeznek kompenzálni. Ők a “minden lében kanál” típusú emberek, akik abba is beleütik az orrukat, amihez semmi közük. Nehéz velük szót érteni, mert mindig okosabbnak akarnak látszani másoknál. Tudálékosak, miközben ismereteik nagyon is hiányosak. Otthonuk sokszor renyhe, képtelenek rendet tartani maguk körül. Középszinten a hétköznapi szolgálatba ölik frusztráltságukat. Szeretnek dolgozni, leginkáb a rendszermunkákat kedvelik, mert nem tudnak elszakadni a biztonságtól. Szeretik a kiegyensúlyozott életet, ha tudják mi milyen sorrendben követi egymást. Szorongásuk megnyilvánulhat állandó rendrakásban és tisztaságmániában. Magas szinten már nem éreznek félelmet, képesek úrrá lenni szorongásukon és elengedik a kötődéseket. Szorgalmasak, pontosak, precízek, mindenben lehet rájuk számítani. Nem köti őket az anyag, tudják, hogy tudásuknak köszönhetően minden problémát képesek orvosolni. Képesek átalakulni, nem ragaszkodnak megszokott, elevult rendszerekhez. 

Mérleg

Mindig arrafelé fordulnak, amerre a Nap süt. Állandóan meg akarnak felelni, nem képesek felvállalni véleményüket, mert nem viselik jól a konfrontálódást. Folyton kerülik a balhét, ezért mindenkinek azt mondják, amit hallani szeretnének tőlük. Emiatt sokszor kerülnek mégis konfliktushelyzetbe, ugyanis beleesnek a kétszínűség csapdájába, mely miatt felelősségre vonhatják őket. Piperkőcök, akik mindenkinek tetszeni akarnak, de hajlamosak túlzásokba esni az öltözködéssel, sminkkel kapcsolatban. Középszinten még mindig nem szívesen konfrontálódnak, de már felismerik hiányosságukat és törekszenek arra, hogy ne kerüljenek két tűz közé. Ennek érdekében inkább megbújnak a háttérben. Nagyon ügyesek, kreatívak, jó a szépérzékük, de még hajlamosak csak azt alkotni, amit mások kérnek tőlük. Magas szinten nemcsak külső, hanem belső tisztaság jellemzi őket. Azt hangsúlyozzák, hogy olyannak fogadja el őket mindenki, amilyenek. Ha alkotásról van szó, nem másolnak, nem akarnak megfelelni senkinek, azt alkotják, amit a szívük diktál. Kiváló diplomaták, határozottan és kiegyensúlyozottan képviselik saját és mások érdekeit anélkül, hogy bármelyik félt kellemetlen helyzetbe hoznák. 

Skorpió

Pokolian makacs, agresszív és zsarnok emberek az alacsony szintű skorpiók. Szexualitásuknak képtelenek határokat szabni, ezért hűtlenek, virágról-virágra repkednek, nem tartják tiszteletben társukat, családjukat. Hajlamosak a családon belüli erőszakra, gyakran keveredhetnek verekedésbe és általában ők győznek. Erősek és szívósak, nagyon nehéz ellenfelek, mert képtelenek elfogadni mások álláspontját. Középszinten már képesek uralkodni indulataikon, de makacsságukkal még nem tudnak megbirkózni. Féltékeny természetűek, szeretnek nyomozni mások után, mert nem tűrik a titkolózást. Szexualitásukat hajlandók keretek között megélni, ezért megvan bennük a hűség képessége. Érdeklődnek a spirituális témakörök iránt, mert foglalkoztatja őket az élet és a halál. Magas szinten fantasztikus szellemi vezetővé válhatnak. Életük első felében megélik mélységeiket, szembesülnek saját árnyoldalaikkal, sokszor építhetik újra életüket, hogy erősödjenek, végül Főnix madárként születnek újjá. Szexualitásuk kiegyensúlyozott, kutatási szenvedélyüket nem szeretteiken, illetve a féltékenykedésben élik meg, hanem munkájukban. Hajlandók meghallgatni másokat, sőt, képesek azonosulni mások véleményével. Romantikus természetűek, érzékenyek és sebezhetők. 

Nyilas

A nagy ígérgetők, akik soha nem tartják be a szavukat – alacsony szinten. Állandóan álmodoznak, határtalan terveket szövögetnek, de várják a sült galambot. Azt hiszik elég fejben eltervezniük, amit meg szeretnének valósítani, mert másoktól várják a megvalósítást. Sok tervük dől dugába amiatt, mert nem kitartók. Sokszor vannak megvalósíthatatlan, irreális terveik, melyekért veszélyes helyzetekbe is képesek belemenni. Felfuvalkodottak, gőgösek, beképzeltek, csak saját érdekeikkel foglalkoznak. Középszinten megjelenik a jóságuk és a megvalósítás képessége. Már hajlandók elkezdeni a munkát terveiken, ám a tennivalók sokasága miatt még mindig hajlamosak meghátrálni. Szeretik élvezni az életet, imádják a természet közelségét és a távoli utazásokat, ezekbe fektetik a legtöbb energiát. Magas szinten feltétel nélküli szeretetet adnak, felébred bennük a gondoskodás, meg akarják óvni az elesetteket. Jóságos uralkodóvá válnak, akik nem hagyják félbe terveiket. Motiválnak, erősítenek másokat tüzes, lendületes karakterükkel. Sokat utaznak, de nemcsak az életélvezet miatt, hanem azért, hogy tanuljanak és tudásukat továbbadják. Határtalan optimizmus jellemzi őket, mindig az ég felé irányítják “nyilaikat”, és hiszik, hogy a lehetetlennek tűnő helyzetekben is képesek megtalálni a megoldást. 

Bak

Elképesztően hideg, zárkózott, már-már érzéketlennek tűnő emberek a bak jegy alacsony szintjén élők. Más nem érdekli őket a karrierben való boldoguláson kívül. Törtetnek előre, vagyont halmoznak fel, vezetésre törekszenek, de nem ismerik a kielégültség érzését, mert folyton többet és többet várnak maguktól és a környezetüktől. Nem lehet nekik megfelelni, képtelenek dicsérni. Merevek, kimozdíthatatlanok és érinthetetlenek. Középszinten már fel lehet melegíteni a szívüket, bár rengeteg kitartás kell hozzá. A bak páncél azonban nagy meglepetéseket és érző szívet takar. Nagyon pontosak, precízek, szorgalmasak és elképesztő kitartás jellemzi őket. Alapvetően nem vágynak családra, még mindig a karriert helyezik fókuszba. Magas szinten el tudják fogadni, hogy a karrier, valamint a család, az érzelmek megélése nem zárja ki egymást. Azért dolgoznak, hogy másoknak adjanak, hogy segítsenek. Nagyon jó vezetők, nem sajnálnak semmit alkalmazottaiktól. Határozott, erős kisugárzásuk motiváló mindenki számára. Erős támaszt jelentenek családjuk és kollégáik számára is. 

Vízöntő

Képtelenség együttélni velük szabadságmániájuk miatt. Kötetlenek, megfoghatatlanok, illékonyak, akár a könnyű szellő. Képtelenek a kompromisszumokra, már az első akadálynál kipenderítik partnerüket, mert azt gondolják, csak az ő szabályaik szerint lehet élni. Állandóan ötletelnek, fantáziálnak, de terveik sokszor radikálisak, kivitelezhetetlenek vagy annyira őrültek, hogy senki sem foglalkozik velük. Polgárpukkasztók, nem riadnak vissza a kirívó külsőtől és belsőtől. Ha kell, erőszakkal próbálják érvényesíteni akaratukat. Alkotni akarnak, de kitartás híján képtelenek rá. Nehezen dolgoznak együtt másokkal. Középszinten nagyon szórakoztatók, és bár szabadságvágyuk nagy, ha teret kapnak, képesek az együttélésre és az együttműködésre másokkal. Különcök, sokszor érezhetik magukat kirekesztettnek. Okosak, kreatívak, szívesen állnak csoportok, közösségek élére. Magas szinten bármit megtesznek másokért, a világ jobbá tételén munkálkodnak, segíteni akarnak, irányítani, de csak azért, hogy magasabb szellemi változásokat érjenek el. Vállalják a felelősséget, hátukon cipelik az emberiség legnagyobb problémáit és ösztönösen, kreativitásuk segítségével igyekeznek megtalálni a legjobb megoldásokat. 

Halak

Az alacsony szinten élő halak jegyűek imádnak szenvedni, vonzzák a betegségeket, mert általuk képesek átalakulni. Nem riadnak vissza az önsanyargatástól, az önbántástól, a mártírságtól és állandóan az áldozat szerepében találják magukat. Ők a megerőszakoltak, a bántalmazottak, a pszichoterrorban tartott emberek, akik képtelenek változtatni az életükön, mert lelkük mélyén úgy érzik, szükségük van a szenvedésre. Menekülni akarnak, mert túlságosan keménynek tartják a világot. Nincs időérzékük, képtelenek határidőket betartani, folyamatosan szétfolynak a munkájuban és az érzelmi életükben is. Középszinten már hajlandók farkasszemet nézni önmagukkal és betegségek helyett művészetekben, segítő szerepekben élik meg jegyüket. Még mindig szeretnek szenvedni, de már nem ez tölti ki életük nagy részét. Miután megtanulták a leckét, képesek a továbblépésre. Magas szinten ők a legnagyobb spirituális tanítók, akik tele vannak kreativitássl, akik hallgatnak megérzéseikre, akiknek szíve tele van a feltétel nélküli szeretet képességével. Nem szenvednek, helyette inkább szeretnek és segítenek mindenkin, akinek szüksége van rá. Közülük kerülnek ki a legjobb és legkreatívabb művészek illetve önfeláldozó vezetők, pszichológusok, orvosok, gondozók.

Legutóbbi bejegyzések

Oviból család

Most lehet elrontani

Hogy létezel

Egy óvónő lánya voltam

Jó is lenne

Összes írás

Copyright 2022, Anett Kőváry