Amikor bízni kell a mindenség időzítésében

Persze, hogy hatalmas a káosz, amikor benne vagy. Aztán telik az idő, és mint mikor egy izgalmas film végén összerakod a szálakat, megérted a saját életedet is. Lassan helyükre kerülnek a darabkák, és kirajzolódik a nagy kép. Hogy mi miért, miért nem, miért vele és miért nem mással történt. És persze, hogy miért pont akkor.

Miért hagyott el, miért nem jött, miért nem kellett, miért maradt, miért nem jött másodszor sem, aztán harmadszorra meg miért. Hogy végül miért nem randiztatok, miért csak egy ex-valamid volt, egy ex-talánod, egy ex-majdnemed. Hogy miért pont tőle van a gyerek, hogy miért pont akkor és pont úgy rúgtak ki, hogy miért jött egy új barát az életedbe, miért ment el egy régi, miért fordult hatalmasat az életed, miért jött a sok szar a nyakadba, miért nem fulladtál bele, mitől változtál, mitől nem, mit tanultál meg, mit nem. 

Majd amikor egésszé állnak a részletek, türelmetlen kisgyerekként kezdesz toporzékolni, hiszen megértetted, meg is tanultad a leckét, jöhet hát a jutalom. 

Könnyű és gondtalan elengedés, ragaszkodásmentes élet, boldog és harmonikus párkapcsolat, kiegyensúlyozott mindennapok, egyszerre nyugalmas és izgalmas házasság, álomkarrier és álomderék, bölcsesség és szívósság, következetesség és higgadtság, első vagy sokadik gyerek, megfontolt anyaság, tartós béke a szülőkkel, tűzszünet a kamaszokkal, sportsiker és gyors fogyás, tökéletes randi és tökéletes csók, önérvényesítés és bátor kiállás, eszményi szex a mozi hátsó sorában. De a rossz hír az, hogy semmi nem jön korábban, mint ahogy készen állnál rá. Viszont legalább később sem.

Hiába hiszed, hogy a fejedben a teljes tananyag, hiába hiszed, hogy már nem mutathat újat senki és semmi, nem lehet keddről szerdára sem megbölcsülni, sem lenyugodni, sem a jutalomért nyújtózkodni. Azt sajnos nem mi döntjük el, hogy mi az, aminek és amikor jönnie kell. 

A mindenség időzítésénél semmi sem pontosabb. És semmi sem üti jobban az életed ritmusát, hiába nézegeted folyton az órát. A mindenség majd tudja, mikor mit, vagy mit nem.

Csak hallgasd a mutató halk kattogását. Türelemmel.

Legutóbbi bejegyzések

Oviból család

Most lehet elrontani

Hogy létezel

Egy óvónő lánya voltam

Jó is lenne

Összes írás

Copyright 2022, Anett Kőváry