Tökéletes pillanat

Hogy vágyunk a boldogságra, boldog életre, boldog napokra, boldog gyerekre, és milyen nehezen vesszük észre, hogy tökéletes pillanatok ezreiből állnak a napjaink. És igen, még az is tökéletes, annyira vágyott pillanat lehet másnak, amit belülről annyira utálunk.

Például vitatkozni a járólap színéről. Kiakadni, amiért csak két paradicsomot hozott a boltból. Odaszúrni, amiért egy egész tábla csokit odaadott a gyereknek. Megsértődni egy gagyi ajándék miatt. Morogva összeszedni a szennyes ruhát a lakás különböző pontjairól. Morogni, amiért örökké a munkájáról beszél. Durcázni, mert nem vette észre az új frizuárt.

Aztán ott vannak a szinte közhelyesen tökéletes pillanatok. Amikor megtetszik valaki. Várni, hogy üzenjen, aki megtetszett. Szomorkodni, amiért nem üzent. Elképzelni valamilyennek. Izgatottnak lenni bármilyen találkozás miatt. Mémet kapni egy baráttól. Ugyanazt gondolni a legjobb baráttal. Üzenetet kapni bárkitől. Dicséretet szakmán belülről és kívülről is. Minden gyermeknevelési tanáccsal ellenkezve két pofára enni a pizzát a gyerekemmel a kanapén, a tévé előtt. Nem ébresztőre ébredni. Fejfájásig tévézni. Elkezdeni egy könyvet. Befejezni egy könyvet. Az első csók. Meleg kenyér vajjal. Frissen mosott haj. Frissen nyírt fű. Mezítláb sétálni a frissen nyírt fűben. Roséfröccs nyáron. Forralt bor télen. Fekete kávé bármikor. Megvigasztalni a gyerekemet. Egy jól sikerült cikk. Egy még jobb cím. Teletankolni a kocsit. Befizetni az összes számlát. Magyar szurkolótábort hallgatni. Kikapcsolni egy rossz filmet. Csípős csipsz. Csokifagyi. Édes tölcsér. Csokiszuflé. Mexikói kaja. Chester Bennington hangja. Pink hangja. Csinosnak lenni. Egy jó rúzs. Jól sikerült smink. Autóverseny. Finom parfüm. Kitakarítani. Egy jól sikerült szelfi. Viharban bunkert építeni a nappaliban. Télen gyertyát gyújtani idebenn. Nyáron gyertyát gyújtani odakinn. Grillezni. Nem elégetni mindent a grillen. Egy korty sör. Néha egy cigi. Könnyezésig nevetni. Nevetésig sírni. Álmodni. Felébredni. A gyerekkel társasozni. Hagyni nyerni. Nem hagyni nyerni. Tanítani. Látni, ahogy szerepel. Kipucizni a fülét. Hallani a suttogását. Felöltöztetni a karácsonyfát. Leszedni a karácsonyfát. Nem várva várni. Tengervíztől ázott haj. Homok a bikiniben. Beismerni egy rossz döntést. Még egyet. És még egyet. Megbocsájtani. Jóga. Ed Sheeran a rádióban. Jude Law a tévében. Fekete Istvánt olvasni. Zúzmara. Nyári álmatlanság a melegtől. Hason fekve aludni. Egy jól sikerült étel. Üres szennyestartó. Teli hűtő. Frissen mosott haj. Hóra ébredni. Párnacsatázni a gyerekkel.

Nosztalgiázni. Tervezgetni. Elengedni. Befogadni. Élni.

Legutóbbi bejegyzések

Oviból család

Most lehet elrontani

Hogy létezel

Egy óvónő lánya voltam

Jó is lenne

Összes írás

Copyright 2022, Anett Kőváry