Felnőttkori félelmeink

Nem, nem arra gondolok, hogy halál, vagy rák, meg baleset, amputáció vagy mindenképp valami, aminek halál a vége, hanem azokra az aprónak tűnő dolgokra, amiktől ki tud verni a víz, amiktől remeg a gyomrom, amiktől nyirkos lesz a tenyerem, zavarba jövök, vagy egyszerűen csak rettegek.

  1. Életnagyságú állatfigurák, amikben emberek vannak. Amilyen nagy ívben csak lehet, kerüljük ezeket. Szerencsére a lányom se kíváncsi túlságosan rájuk, mert ha közel kellene menni hozzájuk, biztosan elájulnék. Nem tudnék mit mondani, sőt azt sem tudnám, hogy egyáltalán kihez beszéljek, az emberhez vagy a bábhoz?!
  2. Egy szörny éjszaka leharapja a takaró alól kidugott lábamat. Tudom, hogy nincsenek szörnyek. Tudom, hogy biztonságban vagyok, mégis úgy húzom be mindenemet a paplan alá éjjel, mint ahogy egy teknős bújik a páncélja alá. Engem aztán ne kóstolgasson éjjel senki és semmi!
  3. Szintén az éjszakához köthető: valami megtámad, amikor villanyoltás után az ágyam felé tartok. Ez kábé fél lépés, maximum egy, mégis minden este végtelen és hátborzongató túrának tűnik, ezért legtöbbször inkább csak bevetődöm az ágyba. Néha tigrisbukfenccel.
  4. Kifogy a benzin az autómból. Nem kell hozzá magyarázat, egyszerűen rettegek a dzsudzsákozástól, szomorú lennék, hogy rengeteg embernek elrontom a napját a saját gondatlanságom miatt.
  5. A gyerekem nyilvánosan és hangosan megjegyzést tesz a leheletemre. Ez ellen folyamatos rágózással védekezem.
  6. Levél a NAV-tól.
  7. Levél valamelyik parkolótársaságtól.
  8. Levél Vas megyéből.
  9. Bármilyen szolgáltató ügyfélszolgálatának hívása. Félek, hogy arrogáns leszek, és attól is, hogy valamelyik beszélgetésemből egyszer „hanyasvagytedisznó” lesz.
  10. A pillanat, amikor a fodrász leveszi a fejemről a törölközőt. Ért már meglepetés, azóta igyekszem mindenféle eredményre felkészülni.
  11. Cirkuszba menni.
  12. Gyerekzenekar koncertjére menni.
  13. A fogaim elvesztése.
  14. Félig felvett Grace klinika.
  15. Beleszaladni egy Nicolas Cage filmbe.
  16. Újraszinkronizált 48 óra.
  17. Hüllők.
  18. Édes paradicsomleves.
  19. Rossz helyre küldött üzenet.

Legutóbbi bejegyzések

Oviból család

Most lehet elrontani

Hogy létezel

Egy óvónő lánya voltam

Jó is lenne

Összes írás

Copyright 2022, Anett Kőváry